17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe străzi se mai asfaltează în Craiova

Ce străzi se mai asfaltează în Craiova

Ce străzi se mai asfaltează în Craiova. Contextul actual al pandemiei de coronavirus nu a oprit lucrările de reabilitare sau de modernizare a străzilor din Craiova.

Constructorii și-au continuat munca, în baza acordurilor-cadru încheiate cu primăria, iar unele artere de circulație au fost asfaltate, altele se pregătesc de recepție, în timp ce la unele doar ce au demarat lucrările.

În prezent, municipiul Craiova are în derulare trei astfel de contracte. Unul se referă la modernizarea a 87 de străzi de pământ și a fost atribuit în iunie 2018 firmelor Construcţii Erbaşu SA şi Erpia SA pentru suma de 63.290.921 de lei (fără TVA).

Un al doilea, încheiat tot pe patru ani, privește repararea și întreținerea străzilor și a fost atribuit, în martie 2019, firmelor Domarcons SRL şi Erpia SA, pentru suma de 157 de milioane de lei, fără TVA. Ultimul în vigoare a fost încheiat anul acesta și se referă la modernizarea a nouă străzi, valoarea sa fiind de 5,4 milioane de lei. 

Potrivit autorităților locale, în acest an vor fi modernizate 26 de străzi din pachetul de 87, plus cele nouă din ultimul contract semnat. În paralel, ar continua și acțiunea de reparare a străzilor. De fapt, de asfaltare a drumurilor care sunt prinse anul acesta în contractul subsecvent la acordul cadru din 2019. 

Ce străzi intră în programul de modernizare

Conform datelor oferite de municipalitate, constructorii au încheiat modernizarea străzilor Costache Negruzzi, Mixandrelor și Cristian Tell. În faza de recepție să intre curând și strada Carpenului. Aceasta din urmă ar fi gata după Paște și reprezintă cea mai complexă lucrare din contractul de modernizare a drumurilor din Craiova. Pentru transformarea străzii Carpenului dintr-una de pământ într-un bulevard cu două benzi pe sens s-au cheltuit circa 3,5 milioane de euro. 

Pe strada Brestei, după intersecția cu Râului, pe sensul de mers spre centru, se lucrează la realizarea unei benzi de circulație care va face legătura cu un supermarket
Pe strada Brestei, după intersecția cu Râului, pe sensul de mers spre centru, se lucrează la realizarea unei benzi suplimentare de circulație care va face legătura cu un supermarket

Următoarele străzi de pe lista cu modernizările, la care se lucrează, sunt Zăvoiului, Migdalului, Ciocârliei, Strungarilor, Aleea 3 Bariera Vâlcii și Parângului. Ce ar urma în acest an? Un pachet de 27 de străzi, care ar trebui să fie modernizate până la sfârșitul anului.

Este vorba de Lăcrimioarei, Drumul Corneșului, Ramuri, Aleea 2 Cantonului, Vânători, Sinoe, Techirghiol, Babadag, Iezerului, Aleea 1 și Aleea 2 Motru, Anina, Dăbuleni, Bărbătești, Leandrului, Plopului, Mesteacănului, Trandafirului, Ion Creangă, Prelungirea Teilor, Alunului, Vișinului, Honore de Balzac, Gutuiului, Petrila, Motru și Teilor. 

Ce străzi se asfaltează în Craiova. S-a lățit strada Brestei

În baza acordului de reparare străzi, alei și trotuare în municipiul Craiova, primăria a decis să lățească strada Brestei, în zona Cernele.

S-a lucrat la refacerea trotuarelor, strada a mai câștigat câțiva metri în lățime, însă lucrările nu s-au finalizat. Ar mai fi de turnat stratul de asfalt, dar, miercuri, în zonă nu se afla niciun muncitor.

În schimb, se lucra de zor tot pe strada Brestei, dar după intersecția cu Râului, sensul de mers spre centru. Aici a apărut un nou magazin Lidl, iar pentru accesul către supermarket, fără a bloca traficul, se lucra la realizarea unei noi benzi de circulație. 

Revenind la contractul de reparare a străzilor, miercuri se lucra pe strada Dealul Spirii. După ce lucrările de reparare a străzii Gheorghe Doja, sectorul cuprins între intersecția cu Dealul Spirii și Unirii, s-au încheiat, muncitorii s-au mutat puțin mai sus.

Au început decopertarea străzii Dealul Spirii, pornind tot de la intersecția cu Unirii (biserica Mântuleasa). Miercuri, aici se aranjau noile borduri, iar lucrările se vor întinde, deocamdată, până în bulevardul 1 Mai. Strada continuă însă până la intersecția cu Râului. 

Ce străzi se asfaltează în Craiova. Lista cu străzile care intră în reparații în 2020

Pe lista cu străzile și aleile propuse pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere în 2020 au fost trecute, la începutul anului, 50 de străzi.

Este vorba de Matei Basarab, Brestei, Pictor Oscar Obedeanu, Constantin Rădulescu Motru, Drumul Muntenilor, Pictor Barbu lscovescu, Rosmarinilor, bulevardul 1 Mai, Olteni (continuare de lucrări), Vasile Cârlova (continuare de lucrări), Aleea Constantin Brâncuşi, Aleea 1 Potelu, Erou Claudiu Vulpoiu, Alexandru Macedonski, Păcii, Aleea Păcii, Şerban Voda, Doljului, Aleea 2 Rovine, Aleea 3 Rovine, Oituz, Pictor lon Andreescu, General Eremia Grigorescu, Petuniilor, Eroul Valentin Leoveanu, Şoimului, Câmpia lslaz, Madona Dudu, Henri Barbusse, Călugăreni, Aleea Fluturi, Aleea 1 Caracal, Dealu Spirii, Arţarului, Gheorghe Doja, Adrian Păunescu, Aleea 2 Păltiniş, Drumul lndustriilor, Albişoarei, Poporului, Renaşterii, Grigore Alexandrescu, Traian Lalescu, Anul 1848, Calea Severinului, Petre lspirescu, Abatorului, Măceşului, Aleea Târgului. 

Potrivit bugetului Craiovei pe anul 2020, pentru acordul-cadru de reparare şi întreţinere a străzilor au fost alocate 34 de milioane de lei. În schimb, pentru acordul-cadru de modernizare a străzilor a fost prinsă în buget suma de 19.347.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS