10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVIDEO / Când va fi gata strada Carpenului

VIDEO / Când va fi gata strada Carpenului

-

Când va fi gata strada Carpenului. Modernizarea străzii Carpenului din Craiova se apropie de final. Constructorul Erpia SA susține că în maximum două săptămâni bulevardul va putea fi dat în folosință.

Ieri mai era de turnat o mică porțiune de asfalt, ca strat de uzură. Va urma trasarea marcajelor rutiere, a trecerilor de pietoni și montarea indicatoarelor rutiere. Și, totuși, în zonă vor mai exista restricții rutiere.

Strada Carpenului din Craiova va putea prelua, în curând, traficul rutier. Bulevardul construit pe locul fostului canal Carpen, care face legătura între străzile Gârlești și Teilor, este aproape finalizat.

Când va fi gata strada Carpenului. Ce spune constructorul

Potrivit constructorului, Erpia SA Craiova, ultima bucată de drum pe care mai era de tunat stratul de uzură urma să fie gata până aseară. De astăzi să se înceapă cu lucrările de sistematizare a circulației, adică trasarea marcajelor și a trecerilor de pietoni, plus montarea indicatoarelor.

„De la strada Gârlești până la intersecția cu strada Teilor lucrarea este ca și finalizată. De fapt, asta a și presupus modernizarea străzii Carpenului, cei 1,6 kilometri de drum cu două benzi pe sens, cu casetarea canalului și introducerea canalizării. Lucrarea se va finaliza în următoarele două săptămâni. Mai este de turnat stratul de uzură, al doilea strat, de la intersecția cu strada Merișorului până la intersecția cu strada Teilor. Asta se va realiza până diseară (aseară – n.r.). La asta se lucrează acum.

În rest, s-a turnat asfaltul pe ambele sensuri de mers, s-a făcut accesul către proprietăți, sunt montați inclusiv stâlpii de iluminat. Urmează montarea semnelor de circulație, trasarea trecerilor de pietoni cu semnalizările inteligente care sunt prevăzute în proiect, trasarea marcajelor rutiere și cuplarea cu strada Teilor“, a explicat ieri, pentru GdS, un reprezentant al constructorului.

A dispărut podul de pe strada Teilor

Tot ieri se lucra și la podul de pe strada Teilor. De fapt, la fostul pod, pentru că acesta a fost demolat tocmai pentru a se face legătura între bulevardul Carpenului și Teilor.

Din acest motiv, în zonă vor fi prelungite restricțiile de circulație impuse încă de luna trecută, pentru demolarea podului și amenajarea intersecției.

„Acum refacem și intersecția Carpenului cu Teilor, pe locul unde era podul. De aceea, în zonă vor fi prelungite restricțiile de circulație cu încă două săptămâni. Cel mai probabil, încă o săptămână după Paște. S-a întârziat din cauza vremii, mă refer la acea perioadă în care a nins, dar în maximum două săptămâni strada Carpenului va fi gata de recepție“, a mai spus reprezentantul Erpia SA.  

Erpia va moderniza și strada Teilor

Lucrările din zona Carpenului nu se vor opri însă aici. Erpia SA va trece și la modernizarea străzii Teilor, pornind din locul de unde s-a demolat podul. „Demolarea era absolut necesară. Podul era vechi, degradat, îngust și, nemaiexistând canalul, nu-și mai avea rostul. Lucrările fac însă parte dintr-un alt contract, pentru care nu s-a dat încă ordinul de începere, cel privind modernizarea străzii Teilor începând de la Centura de Nord (sensul giratoriu de la Ghercești) până la strada Viilor.

Este o lucrare nouă, care se va cupla, probabil, cu drumul expres Craiova-Pitești. Proiectul este în faza de avizare, când se emit toate autorizațiile se poate da ordinul de începere a lucrărilor. Va fi o stradă cu canalizare pluvială care se va monta în tubul PAFSIN existent pe strada Carpenului. Se vor introduce tubulaturi pluviale pentru captarea apelor, se va lărgi strada“, a explicat reprezentantul Erpia SA.

Când va fi gata strada Carpenului. Lucrările au costat 3,5 milioane de euro

Lucrarea de pe strada Carpenului este prinsă în acordul-cadru de modernizare a 87 de străzi din Craiova, atribuit în iulie 2018 societăţilor Erpia SA și Construcții Erbașu SA, pentru suma totală de 75.316.196 de lei.

Pe Carpenului s-a derulat cea mai mare investiţie din acest acord, lucrarea realizată de Erpia SA fiind una complexă, având în vedere că s-a pornit de la un drum de pământ și un canal colector plin de gunoaie și s-a ajuns la un bulevard cu două benzi pe sens și canalizare. Firma din Craiova a primit ordinul de începere a lucrărilor pe 21 decembrie 2018, însă lucrările efective au demarat din primăvara anului 2019.

Valoarea totală a investiţiei (proiectare + execuţie) se ridică la 16.971.010 lei. Din aceşti bani, 15.517.896 de lei au venit de la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Strict pentru decontarea lucrărilor de pe Carpenului.

În ceea ce privește lucrările de modernizare a străzii Teilor, care vor fi executate de Erpia SA, acestea se vor face tot în baza acordului-cadru mai sus menționat, încheiat cu cele două firme pe o perioadă de patru ani. Valoarea totală a lucrărilor se va ști după finalizarea proiectării.

Ce va urma? Primăria Craiova va trebuie să modernizeze și strada Mălinului. Aceasta pleacă de la intersecția Carpenului cu Teilor până la intersecția cu Parângului. Și aici va trebui executată o lucrare similară cu două benzi pe sens și cu astuparea canalului de pe mijloc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS