11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc a vorbit în sluja de astăzi despre migranţii obligaţi să fugă din casele lor precum Iisus

Papa Francisc a vorbit în sluja de astăzi despre migranţii obligaţi să fugă din casele lor precum Iisus

Papa Francisc i-a amintit astăzi, în timpul rugăciunii Angelus, în ziua dedicată lor de biserica catolică, pe migranţii şi refugiaţii care se văd obligaţi să fugă din casele lor cum a fost nevoit să facă Iisus şi familia lui, scrie EFE, citat de agerpres.

Astăzi, Piaţa San Pietro s-a umplut de credincioşi, în ciuda ploii dese. Lor li s-au alăturat migranţii care frecventează şcolile de limbă italiană ale comunităţii catolice şi mai mulţi migranţi care au trecut prin coridoarele umanitare, în această zi organizată de comunitatea din San Egidio.

Două postări dedicate migranţilor

Pe Twitter, Suveranul pontif a dedicat două mesaje acestei zile şi a îndemnat lumea să se roage „pentru milioanele de refugiaţi care, asemenea lui Iisus, Mariei şi lui Iosif în fuga lor din Egipt, sunt nevoiţi să trăiască în teamă, incertitudine şi neajunsuri“.

„Suntem chemaţi să recunoaştem chipul lui Iisus în feţele refugiaţilor înfometaţi, însetaţi, dezbrăcaţi, bolnavi, înstrăinaţi şi încarceraţi, care ne cer ajutorul“, a scris papa în cel de-al doilea său mesaj.

Rugăciune pentru lucrătorii din turism, sector puternic afectat de pandemie

În timpul rugăciunii Angelus, papa s-a referit şi la Ziua Turismului, marcată de asemenea pe 27 septembrie, subliniind că pandemia de coronavirus „a afectat dramatic acest sector atât de important pentru unele ţări“.

Papa i-a încurajat pe lucrătorii din acest sector, mai ales pe cei din micile întreprinderi familiale şi pe cei tineri şi s-a rugat pentru ca „totul să se poată rezolva“ cât mai repede.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS