1.7 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateCele mai aglomerate piețe din Beijing sunt puternic infectate

Cele mai aglomerate piețe din Beijing sunt puternic infectate

China a descoperit că sectoarele pentru carne şi fructe de mare ale pieţii angro de alimente din Beijing sunt grav contaminate cu noul coronavirus. Se suspectează că temperatura scăzută şi umiditatea ridicată ar fi putut contribui la acest lucru, au declarat joi oficiali citaţi de Reuters.

Raportul preliminar a fost publicat în timp ce autorităţile din Beijing impun restricţii după creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în ultima săptămână, care are legătură cu uriaşul centru alimentar Xinfad, care reuneşte depozite şi săli comerciale pe o suprafaţă echivalentă cu 160 de terenuri de fotbal, informează News.ro.

În ultimul focar s-au infectat peste 100 de oameni, provocând temeri legate de o contagiune mai largă în China.

Între pacienţii care lucrează la piaţa Xinfadi, majoritatea servesc la standurile de fructe de mare şi produse acvatice, urmaţi de cei din sectorul de carne de vită şi de berbec. Pacienţii din piaţa de fructe de mare au prezentat simptome mai devreme decât ceilalţi, a declarat joi Wu Zunyou, epidemiolog şef la centrul Chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Temperaturile scăzute şi umiditatea ridicată favorizeză supravieţuirea virusului, acestea putând fi explicaţia pentru faptul că pieţele de fructe de mare sunt surse ale epidemiilor, potrivit unei evaluări preliminarii, a spus Wu, avertizând că sunt necesare noi investigaţii.

China a oprit în această săptămână importurile de somon din Europa, pe fondul temerilor că ar putea avea legătură cu epidemia recentă din Beijing.

Oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat împotriva consumului de somon crud, după ce virusul a fost descoperit pe blaturile unde este porţionat somonul importat, cu toate că originea epidemiei nu este cunoscută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS