17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEO a oprit și Termocentrala Turceni

CEO a oprit și Termocentrala Turceni

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis să oprească și grupurile energetice de la Termocentrala Turceni.

În momentul de față, compania are două termocentrale care nu mai funcționează. Este vorba de Termocentrala de la Ișalnița, din județul Dolj, și Termocentrala Turceni, din județul Gorj. Producătorul de energie electrică pe bază de cărbune mai are în prezent în funcțiune două termocentrale: Craiova II și Rovinari. La Craiova II este funcțional grupul energetic nr. 1 și la Rovinari sunt pornite blocurile energetice nr. 3 și 6.

Reducerea graduală a activității în termocentrale are legătură cu măsurile luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului în cadrul subunităților din minerit și din termocentrale. Deja mii de salariați sunt în concediu de odihnă încă de luna trecută. Fiecare salariat a efectuat sau va efectua până la finalul acestei săptămâni zilele de concediu de odihnă stabilite de conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Urmează zile de șomaj tehnic

La Complexul Energetic Oltenia urmează, de săptămâna viitoare, o perioadă de restrângere a activității. Livrările de energie electrică sunt spre minimum în această perioadă. În minerit a fost redusă, de asemenea, activitatea, însă nu este oprită, dat fiind faptul că e nevoie de cărbune pentru blocurile energetice care încă funcționează. Tot din cauza coronavirusului și din motive economice, administrația Complexului Energetic Oltenia a luat decizia de a-i trimite pe salariați în șomaj tehnic.

Fiecare angajat va sta acasă 17 zile, prin rotație, astfel încât să existe o continuitate a activității la termocentrale și în carierele miniere. Primii angajați vor intra în șomaj tehnic, începând cu data de 13 aprilie. Potrivit reprezentanților companiei, aproximativ 8.000 de angajați vor intra în șomaj tehnic în săptămâna cu sărbătorile pascale. Procesul de trimitere a minerilor și energeticienilor în șomaj tehnic va fi încheiat la începutul lunii iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS