12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus:Slujbe fără public. Condiții noi și la slujbele pentru cununie, botez sau înmormântare

Coronavirus:Slujbe fără public. Condiții noi și la slujbele pentru cununie, botez sau înmormântare

Pe perioada pandemiei de coronavirus în România sunt acceptate slujbele religioase pentru evenimente private, cum ar fi cununie, botez sau înmormântare dar la acest slube pot participa maximum 8 persoane.

”Ordonanța militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență, care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 martie 2020, se completează după cum urmează:

1. La articolul 2 se introduc două noi alineate, alin.(2) și (3), cu următorul cuprins:

„(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”, se arată în ordonanța militară citată de ministrul Marcel Vela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS