10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDuceau românce în Sicilia şi le obligau să se prostitueze

Duceau românce în Sicilia şi le obligau să se prostitueze

O operaţiune a poliţiei din oraşul italian Marsala (Sicilia), a dus la desfiinţarea unui grup infracţional, cu origini în România, care se ocupa cu traficul de carne vie şi prostituţie.

Activitatea grupului, alcătuit din doi fraţi şi soţia unuia dintre ei, se desfăşura nestingherită de mulţi ani, după scenariul bine cunoscut al promisiunilor de locuri de muncă decente şi bine plătite făcute unor tinere cu situaţii materiale precare. Odată ajunse în Italia, acestora li se reţineau actele şi erau forţate să se prostitueze. Conform celor relatate de agenţia de presă ANSA, anchetele în acest caz, coordonate de Parchet, au început în mai 2018, în urma denunțului uneia dintre zecile de victimele ale celor trei români.

Unul dintre infractori nu a fost prins

În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit ca şeful reţelei de trafic şi exploatare sexuală a tinerelor racolate în România este Costantin Chiciug, un român de 36 de ani, care mai este acuzat că găsea clienți, programa întâlniri și a negocia prețul serviciilor sexuale. El reţinea majoritatea banilor obţinuţi. Costul serviciilor sexuale începea de la 30 de euro şi putea ajunge până la 400 de euro pentru o noapte întreagă. Celelalte persoane vizate de anchetă sunt Florin Chiciug, în vârstă de 24 de ani, care se ocupa de transportul şi supravegherea fetelor, precum şi soția lui, care avea sarcina să găsească tinere naive. Judecătorii au dispus arestarea la domiciliu a celor doi frați și au luat măsura domiciliul forţat pentru soţia lui Florin Chiciug. Acesta din urmă nu a fost găsit şi este căutat de poliţie. Cercetările continuă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS