11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHoria Georgescu, achitat definitiv în dosarul ANRP

Horia Georgescu, achitat definitiv în dosarul ANRP

Horia Georgescu, fostul şef al ANI, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casţie şi Justiţie (ICCJ) în dosarul privind retrocedările.

„Am fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Decizia este definitivă!”, a scris Horia Georgescu pe pagina sa de Facebook.
În acest dosar, Georgescu a fost condamnat în primă instanţă, de Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani de executare.

În acest dosar, procurorii DNA au dispus, în 9 aprilie 2015, trimiterea în judecată în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

De asemenea, avocata Ingrid Mocanu a fost achitată de ICCJ, după ce fusese arestată în timpul cercetării și condamnată în primă instanță.

Tot în același dosar, Ingrid Zaarour, fostă șefă a ANRP, a fost achitată, alături de toți ceilalți inculpați din dosar.

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare.

Alte condamnări în acest dosar au primit Mihnea Iuoraș – 4 ani și 6 luni de închisoare, pedeapsă amânată pentru un an și jumătate; Remus Virgil Baciu – 6 ani și 4 luni de închisoare; Marko Attila Gabor – 3 ani de închisoare; Alexandru Hanu – 3 ani de închisoare.

Alte achitări în process au obținut Cătălin Canangiu, Gheorghe Vișoiu, Cornel Drulă și Neculae Nistor

Este vorba despre o decizie definitivă într-unul dintre mega-dosarele ANRP, privind acuzații de corupție legate de acordarea despăgubirilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS