10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazul fetei pline de sânge în stradă. Ea a fost operată și este internată

Cazul fetei pline de sânge în stradă. Ea a fost operată și este internată

Fata de 14 ani plină de sânge, pe stradă, în cazul căreia polițiștii care erau lângă ea nu au interveniteste de doi ani în sistemul de protecție socială, la o casă de tip familial, alături de alți 7 copii, potrivit hotnews.

Conducerea Direcției pentru Protecția Copilului Galați spune că fata are părinți și bunici, dar a ajuns în centrul social pentru că aceștia nu o pot întreține. Acum, fata este internată, ea fiind supusă unei intervenții chirurgicale.

Directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați, Ciprian Groza, a declarat pentru HotNews.ro că la acest moment fata este internată la Spitalul Județean, unde a fost operată, după ce a avut o hemoragie puternică.

Fata spune că nu a fost violată

El spune că o echipă cu psiholog de la DGASPC a vorbit cu copila, la spital, iar aceasta spune că nu a fost violată și că „a avut relații sexuale cu prietenul ei în vârstă de 15 ani”.

Copila se întâlnise cu băiatul duminică, după ce a obținut bilet de voie să plece pentru 3 ore, în intervalul 17.00 – 20.00. „Am vorbit cu fata și a spus clar că nu a fost violată. A povestit că s-a întâlnit cu prietenul ei, pe care îl are de aproximativ o lună, și a avut relații sexuale cu el, iar ulterior a apărut hemoragia puternică”, a declarat directorul adjunct al DGASPC Galați.

Potrivit acestuia, copila de 14 ani este de 2 ani în sistemul de protecție a copilului, fiind cazată într-o casă de tip familial, alături de alți 7 copii. Cei opt copii sunt supravegheați acolo de doi îngrijitori, cărora fata nu le-a spus unde se duce, în momentul în care a cerut biletul de voie.

Familia acesteia nu o poate întreţine

Directorul DGASPC Galați a mai spus că fata are și părinți și bunici, dar a ajuns în sistemul de protecție socială pentru că aceștia nu o pot întreține:

„S-a spus că fata este orfană. Nu, nu este orfană, are și părinți, și bunici, dar aceștia nu o pot întreține, au o situație materială precară. De altfel, după acest incident bunica a și vizitat-o pe fată la spital”.

Fata a fost operată și îngrijită la Secția de Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați, a declarat pentru HotNews.ro medicul Ionuț Băneșanu, purtătorul de cuvânt al spitalului. El a precizat că nu are aprobare pentru a oferi mai multe detalii despre diagnosticul tinerei. Potrivit unor surse medicale, diagnosticul pentru care fata a fost operată este „ruptură de sac vaginal”.

Citeşte şi Poliţişti cercetaţi, pentru că nu au acordat ajutor unei fete plină de sânge

Sursahotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS