Coreea de Nord va relua activităţile în scopul dezvoltării arsenalului nuclear în cazul în care Administraţia de la Washington nu anulează sancţiunile impuse Phenianului, avertizează Ministerul nord-coreean de Externe.
„Statele Unite cred că metoda «sancţiunilor şi presiunilor» va conduce la denuclearizare. Nu ne putem abţine din râs faţă de această idee stupidă. Îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale este incompatibilă cu menţinerea sancţiunilor”, anunţă Ministerul de Externe de la Phenian, potrivit agenţiei Associated Press, citată de Mediafax. Regimul Kim Jong-Un consideră că anularea sancţiunilor americane ar fi reacţia adecvată la „măsurile active şi de bunăvoinţă” ale Phenianului, o referire la suspendarea unilaterală a testelor nucleare şi balistice.

„Dacă Statele Unite continuă să aibă un comportament arogant, fără a înţelege solicitările noastre, Republica Populară Democrată Coreea (numele oficial al Coreei de Nord -n.red.) va relua politica dezvoltării duale, economice şi nucleare”, avertizează Ministerul nord-coreean de Externe.

După ce s-au ameninţat reciproc cu atacuri atomice, Statele Unite şi Coreea de Nord au reluat anul acesta contactele diplomatice. Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. Eforturile de reconciliere au fost mediate de preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.