14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea Constituţională din Republica Moldova va examina sesizarea cu privire la suspendarea lui Dodon

Curtea Constituţională din Republica Moldova va examina sesizarea cu privire la suspendarea lui Dodon

Curtea Constituţională a Republicii Moldova va examina vineri, 20 octombrie, sesizarea depusă de către Guvern de la Chişinău privind constatarea circumstanţelor care justifică instituirea interimatului funcţiei de preşedinte, informează site-ul postului Radio Chişinău, citat de Mediafax.
Guvernul Pavel Filip a sesizat joi, 19 octombrie, Curtea Constituţională, în vederea constatării circumstanţelor care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte în cazul desemnării ministrului Apărării.
Argumentul principal adus de Guvern în susţinerea sesizării vizează necesitatea depăşirii blocajului instituţional generat de şeful statului, prin încălcarea obligaţiei constituţionale de numire în funcţie a ministrului apărării, la propunerea repetată a premierului.
Sesizarea a fost aprobată de Guvern, ca urmare a Hotărârii Curţii Constituţionale din 17 octombrie privind interpretarea Constituţiei în partea ce ţine de neîndeplinirea obligaţiilor constituţionale de către Preşedinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS