Acasă Actualitate Bruxelles: Șase răniți și cinci arestări după ciocnirile din fața consulatului turc

Bruxelles: Șase răniți și cinci arestări după ciocnirile din fața consulatului turc

-

Șase persoane au fost rănite și cinci au fost arestate în urma ciocnirilor violente produse joi în fața consulatului Turciei la Bruxelles între susținători și oponenți ai președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a anunțat vineri Parchetul local, potrivit Agerpres. Patru persoane „au fost private de libertate și puse la dispoziția Parchetului, urmând a fi interogate în cursul zilei de vineri”, au indicat autoritățile.
„O a cincea persoană a fost privată de libertate, dar a trebuit să rămână în spital din cauza rănilor suferite. Ea va fi audiată atunci când starea de sănătate i-o va permite”, adaugă Parchetul din Bruxelles.
Incidentele au izbucnit joi, în jurul orei locale 16:00 (14:00 GMT), când în fața clădirii s-au adunat în jur de 150-200 de persoane. „Au fost schimbate lovituri între mai multe persoane, inclusiv cu ajutorul unui cuțit și al unui drug de fier. Există cinci răniți printre autorii presupuși ai loviturilor”, a comunicat Parchetul.
Poliția a reușit să restabilească ordinea după mai multe ore de tensiuni.
Incidentele au survenit în contextul începerii procesului de votare pentru cetățenii turci rezidenți în Turcia, care își pot exprima opțiunile, între 27 martie și 9 aprilie, la consulatele din Bruxelles și Anvers, în cadrul referendumului privind extinderea prerogativelor prezidențiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sindicaliştii din Dolj solicită o simulare a reducerii numărului de ore în şcoli

Reducerea numărului de ore pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, dar şi de la liceu este un subiect de actualitate pentru învăţământul preuniversitar, după ce senatorii au adoptat un proiect de lege în acest sens

Cum îţi poţi schimba legal furnizorul de energie

Este nevoie de 21 de zile pentru ca un consumator casnic să treacă de la un furnizor la altul de energie. Iată ce „capcane“ puteţi întâmpina în procesul de mutare către alt furnizor de electricitate.

Încă un pieton lovit de maşină pe bulevardul Ştirbei Vodă

Un pieton, de 67 de ani, a fost accidentat de un autoturism joi, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Ştirbei Vodă. În ultima perioadă, în acea zonă au fost răniţi mai mulţi pietoni.