12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR discută sesizările Guvernului și PNL privind majorările de salarii din Sănătate și Educație

CCR discută sesizările Guvernului și PNL privind majorările de salarii din Sănătate și Educație

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, miercuri, sesizările făcute de Guvern şi de PNL la Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile din sănătate şi din educaţie aprobate de Parlament în luna noiembrie.
Este primul termen al acestor dosare la Curtea Constituţională, după sesizările făcute în noiembrie de către PNL şi de către Guvern.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat pe 8 noiembrie că Guvernul contestă la Curtea Constituţională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie. Cioloş a acuzat că modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză şi fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităţilor din sistemul public.
Premierul a subliniat că solicitarea de control de constituţionalitate vizează legea de aprobare a Ordonanţei, astfel că, orice decide Curtea, OUG rămâne în vigoare şi se aplică.
El a arătat că impactul bugetar al măsurilor adoptate este de 4,8 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS