Acasă Actualitate Reacţia lui Klaus Iohannis după ce Senatul a respins cererea DNA de...

Reacţia lui Klaus Iohannis după ce Senatul a respins cererea DNA de arestare a lui Şova

-

(Foto: inpolitics.ro)
(Foto: inpolitics.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi, după ce Senatul a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare a lui Dan Şova, că nu poate trece cu vederea faptul că Parlamentul a blocat încă o cerere a justiţiei, transmite Mediafax.ro. Şeful statului a arătat că într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. „În calitate de garant al respectării Constituţiei şi principiilor statului de drept, nu pot să trec cu vederea faptul că, astăzi, Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiţiei. Într-un stat de drept, nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui să confere nimănui imunitate în faţa justiţiei. Parlamentul nu se poate erija în instanţă. Justiţia este singura în măsură să-şi spună cuvântul, pornind, desigur, de la prezumţia de nevinovăţie. Numai un Parlament cu principii ferme în ceea ce priveşte integritatea, capabil să răspundă prompt şi corect la cererile justiţiei, poate recăpăta încrederea cetăţenilor”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Reamintim că Senatul nu a încuviinţat astăzi arestarea preventivă a lui Dan Şova: din cele 151 de voturi exprimate au fost înregistrate 79 de opţiuni „pentru”, 67 „împotrivă” şi cinci voturi au fost anulate.

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.