21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSorin Ovidiu Vântu şi alte 11 persoane din nou în faţa magistraţilor în dosarul Petromservice

Sorin Ovidiu Vântu şi alte 11 persoane din nou în faţa magistraţilor în dosarul Petromservice

Judecătorii urmează să se pronunţe astăzi în cele două dosare în care sunt implicaţi Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Luca şi foşti membri ai conducerii Petromservice, potrivit europafm.ro
În primul dintre dosare, Sorin Ovidiu Vântu, fostul lider de sindicat Liviu Luca, afaceristul moldovean Octavian Turcan și alți 9 membri ai conducerii Petromservice sunt acuzați de delapidare şi spălare de bani, prejudiciul produs Petromservice fiind de aproape 85 milioane euro.
Procurorii au cerut pedepse maxime pentru toţi inculpaţii.
Aceştia ar fi pus la punct achiziţia prin intermediul unor firme din Cipru deţinute de Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vântu şi Octavian Turcanu, acţiuni la mai multe companii moldovenești la un pret de 9 ori mai mare decât cel de pe piaţa de capital.
Toţi acuzatii riscă închisoarea între 2-7 ani pentru delapidare și între 3-10 ani pentru spălare de bani.

Excepţie face însă Sorin Ovidiu Vântu, pentru care, la solicitarea avocatului, procurorul a fost de acord să reducă limitele de pedeapsă la jumătate, în eventualitatea în care judecatorul va adopta o soluţie de condamnare.

Într-un alt dosar, Liviu Luca , Sorin Ovidiu Vântu și Octavian Turcan sunt acuzaţi că au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat care prin delapidare a păgubit cu 12 milioane de euro Asociaţia Salariaţilor din SNP Petrom SA.
În acest dosar judecătorii urmează să se pronunţe asupra cererii formulată de avocatul lui Sorin Ovidiu Vântu privind restituirea cauzei la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justitie pentru refacerea rechizitoriului şi a actelor de urmărire penală.
Dacă cererea formulată de avocatul lui Sorin Ovidiu Vântu va fi respinsă, se va dispune începerea procesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS