24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞedinţă de consiliu cu scandal

Şedinţă de consiliu cu scandal

Şedinţă de consiliu local cu scandal la Primăria Brezniţa de Ocol din judeţul Mehedinţi. Mai mulţi cetăţeni supăraţi au luat cu asalt joi sala de şedinţă şi au fost la un pas să îi scoată afară din primărie pe aleşii locali. Oamenii sunt supăraţi că primăria a concesionat unei firme o zonă de munte din apropierea caselor lor, iar firma respectivă a început să exploateze piatră prin explozie, lucru care a dus la zguduirea caselor.

În urmă cu ceva timp, Primăria Brezniţa de Ocol a concesionat, pe o perioadă de 15 ani, unei firme private, o parte a muntelui din comună pentru a extrage piatră şi granit. De câteva zile, firma respectivă a început să împuşte muntele pentru a sparge piatră. Odată cu granitul au început să crape şi casele localnicilor, lucru care i-a supărat pe oameni.
„Nu este normal ce se întâmplă, eu am muncit cu ziua ca să îmi ridic o casă şi acum stau să văd cum pică pe mine pentru că primarul face ce îl taie capul fără să ne consulte şi pe noi! O să îi scoatem afară din primărie pentru că noi i-am votat, nu am ajuns bătaia lor de joc“, a strigat nemulţumit un localnic.
Joi, câţiva localnici au mers la primărie să îi ceară socoteală viceprimarului, care ţine locul edilului-şef. Şedinţa a fost suspendată aproape o oră pentru că oamenii au fost la un pas să sară la bătaie. „Vrem să ne arate şi nouă scris ce se întâmplă cu acest contract pentru că noi tot ce ştim este din auzite. Cine este această firmă, câţi bani sunt la mijloc şi care este câştigul nostru? Până acum nu ne-am ales cu nimic, decât cu fisuri în pereţii caselor. Nu plecăm de aici fără răspunsuri, pentru că toţi sunt aici datorită nouă, noi i-am ales“, a mai spus o localnică din Brezniţa de Ocol. Pentru exploatarea pietrei, primăria are un câştig foarte mic, 1.330 de euro pe an, iar unii consilier recunosc cât de păgubos este contractul.
„Din punctul meu de vedere este o afacere păguboasă pentru că primăria are un câştig foarte mic, de maximum 1.330 de euro pe an, nu ştiu exact cum s-a făcut acest contract, este o concesionare pe 15 ani, dar nu aduce nici un beneficiu comunei“, a recunoscut un consilier.
Localnicii vor acum ca împuşcăturile să înceteze pentru că imobilele lor au început să crape. „S-au tras până acum patru împuşcături şi niciodată nu am fost anunţaţi, ne-am trezit pur şi simplu zguduiţi! Nu cred că aşa trebuie să se întâmple“, a povestit un localnic.
Viceprimarul, care ţine locul primarului ce a fost arestat în urmă cu câteva luni din cauza unor contracte ilegale, spune că nu mai poate da acum înapoi, deoarece contractul a fost semnat fără să fie stipulată vreo clauză de anulare.
„Eu nu aveam cunoştinţă despre această revoltă a oamenilor şi trebuie să analizez situaţia, să văd ce se poate face, dar contractul nu mai poate fi anulat deoarece nu este stipulată nici o astfel de clauză, iar asta înseamnă că primăria trebuie să plătească dacă vrea să rupă contractul“, a spus primarul interimar al comunei Brezniţa de Ocol, Ion Epuran.
Localnicii au fost convinşi cu greu să părăsească sala de şedinţă, însă sunt decişi să meargă mai departe şi chiar să dea în judecată primăria pentru că le sunt distruse casele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS