25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul Gheorghe Coman, suspendat din calitatea de membru al PC

Deputatul Gheorghe Coman, suspendat din calitatea de membru al PC

Conducerea Partidului Conservator a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situaţiei acestuia în justiţie, potrivit unui comunicat al formaţiunii politice prezentat de realitatea.net.

„Conducerea Partidului Conservator a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Ploieşti din care rezultă că deputatul Gheorghe Coman este urmărit penal şi a hotărât suspendarea acestuia din calitatea de membru al PC, conform statutului, până la clarificarea situaţiei acestuia în justiţie”, se arată într-un comunicat al formaţiunii politice.

Ministerul Justiţiei a anunţat ieri că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie. DNA mai confirmă, într-un comunicat, că deputatul a fost prins ieri, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.

„Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai arată în comunicat.

Deputatul Gheorghe Coman a spus, aseară, la plecarea de la sediul DNA Ploieşti, că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa. Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie a trecut la PC. El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS