15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Jandarmii şi poliţiştii colaborează pentru combaterea comercializării ilegale de materiale pirotehnice

Craiova: Jandarmii şi poliţiştii colaborează pentru combaterea comercializării ilegale de materiale pirotehnice

Cele două unităţi de jandarmi din Craiova şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj cooperează în această perioadă pentru menţinerea sub control a fenomenului infracţional la regimul materiilor explozive, în condiţiile în care, ca la fiecare sfârşit de an, se înregistrează tot mai multe cazuri de folosire necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, aspect ce provoacă atât disconfort fonic, răniri grave ale unor persoane, precum şi distrugeri de bunuri mobile şi imobile. În timpul acţiunilor derulate de jandarmi şi poliţişti  în Piaţa Centrală din municipiul Craiova, lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au prins în flagrant un bărbat din Filiaşi, care oferea spre comercializare, dintr-o plasă, 700 de petarde cu trei focuri. Doljeanul a declarat că a cumpărat petardele, cu o zi înainte, de la o persoană necunoscută, cu suma de 7 lei cutia, el comercializându-le cu zece lei cutia. Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice.

Jandarmii reamintesc cetăţenilor că efectuarea, fără drept, a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă, în conformitate cu legea nr. 126/1995, singurele articole pirotehnice care se pot comercializa, dar nu şi minorilor, fiind cele din categoriile 1 şi P1. Jandarmii vor efectua verificări în complexele comerciale, pieţele agroalimentare şi în alte zone de comercializare identificate, în vederea stabilirii legalităţii operaţiunilor de deţinere, comercializare şi folosire a articolelor pirotehnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS