15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate260 de preavize pentru angajaţii Finanţelor Publice

260 de preavize pentru angajaţii Finanţelor Publice

Emoții mari și stres pentru sute de angajați ai Finanțelor din județul Gorj. În cursul zilei de ieri au fost transmise de la Bucureşti la sediul instituției cele 260 de preavize nominale. Asta pentru că Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice (DGFP) din judeţ au fost desfiinţate, iar în locul lor au fost înfiinţate opt structuri regionale. Guvernul a aprobat cele opt sedii în care vor funcţiona administraţiile financiare regionale care au luat locul fostelor structuri ale direcţiilor finanţelor publice. Acestea vor funcţiona la Braşov, Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Cluj, Galaţi şi Craiova.
Potrivit sindicaliștilor de la noi din județ, cei 260 de angajați ai Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Gorj ale căror posturi se desființează, potrivit schemei de reorganizare, vor avea posibilitatea să opteze pentru peste 200 de posturi din noua schemă, dar mai rămân aproximativ 50 de persoane, care, teoretic, au posibilitatea să opteze pentru posturile vacante pe regiune sau București.

Cu gândul la şomaj

Răzvan Petcu, lider sindical al salariaților Direcției Generale a Finanțelor Publice Gorj, este îngrijorat de situație și nu are certitudinea că toți cei 50 de angajați își vor găsi un loc în sistem. „Teoretic, repet teoretic, acești aproximativ 50 de angajați ar trebui să își găsească un loc de muncă în altă parte, dar tot în sistem, în alt județ, de exemplu. Posturile care vor fi vacante pe fiecare regiune vor fi publicate pe site-ul nostru www.mfinante.ro. Abia după ce va fi publicată această listă, oamenii o să știe ce posturi sunt vacante și pe ce vor putea să își depună dosarele. Dacă vor fi doi sau mai mulți candidați pe un loc, se va organiza concurs. Noi nu avem nici un fel de criteriu de disponibilizare-reorganizare. Despre reorganizarea sistemului se vorbește de ceva vreme și angajații din DGFP Gorj sunt bulversați de la primirea veștilor legate de reorganizare. Oamenii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă. Eu cred și sper să aibă șanse reale de angajare, mai ales că vorbim despre oameni care au datorii, greutăți, familii de întreținut. Situaţia este destul de incertă şi creează disensiuni în rândul colegilor. Nimănui nu îi este uşor să treacă aşa peste această reorganizare. În prezent, în Gorj avem un total de 455 de angajați, din ei făcând parte și cei 260 de viitori angajați ce vor primi preaviz. Este o situație ingrată“, a spus Răzvan Petcu, lider sindical. Între cei care au primit preavize se află şi mai multe soţii de politicieni şi aleşi locali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS