12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Apel la grevă generală pe 20 februarie

Grecia: Apel la grevă generală pe 20 februarie

Grecii sunt chemaţi pe 20 februarie la o grevă generală de 24 de ore, pentru a protesta împotriva reformelor de austeritate cerute de creditorii internaţionali ai ţării, zona euro şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), în contextul în care o misiune a acestora este aşteptată la Atena la sfârşitul lunii, informează Agerpres.ro citând AFP. Principalul sindicat al funcţionarilor publici, Adedy, a lansat astăzi un apel la grevă pentru 20 februarie, după cele lansate ieri de uniunea salariaţilor din sectorul privat GSEE şi sindicatul comunist Pame.

Este vorba de prima grevă generală a anului, care va preceda cu puţin vizita la Atena a înalţilor responsabili ai „troicii” creditorilor ţării, formată din Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană (BCE) şi FMI, pentru o evaluare periodică în vederea deblocării următoarei tranşe de împrumut către Grecia.

Ultima grevă generală la apelul sindicatelor greceşti a avut loc la începutul lunii noiembrie 2012 şi a adunat peste 60.000 de manifestanţi în întreaga ţară împotriva noului plan de austeritate pe 2014-2016, impus de creditori în schimbul unui plan de salvare financiară acordat în martie 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS