10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.600 de elevi fac spectacol pentru Craiova

1.600 de elevi fac spectacol pentru Craiova

De Zilele Craiovei, peste 1.600 de elevi cu aptitudini artistice şi sportive pot fi admiraţi în demonstraţii publice, spectacole şi concursuri

Performanţa şcolară este prezentată în această toamnă publicului larg. Vor fi scoşi la rampă elevii care s-au calificat la olimpiadele naţionale, dar şi cei care au obţinut premii la diverse concursuri artistice naţionale şi internaţionale. Un loc aparte îl va ocupa şi performanţa sportivă. Programul va începe mâine, cu un concurs de carting în Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova, pe Velodrom, de la ora 12.00. În ziua următoare, pe stadionul Voinţa, va avea loc finala campionatului de fotbal pentru gimnaziu şi liceu, iar în Piaţa „Mihai Viteazul“ se vor desfăşura demonstraţii artistice ale elevilor care au obţinut premii la diverse festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică sau dans, printre care se află şi campioana europeană la balet Ioana Lucia Ghivercea, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova.

Demonstraţii sportive cu campioni mondiali

Tot vineri, în Piaţa „Mihai Viteazul“ vor avea loc, începând cu ora 13.30, demonstraţii sportive susţinute de elevii Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, calificaţi la olimpiadele mondiale şi europene de judo, karate şi scrimă. Printre reprezentanţi se numără Adriana Lupeanu, campioană mondială la karate, Gabriel Iordache – locul III la Campionatul Mondial de Karate, Ene Tania – medaliată cu argint la judo, la Campionatele Balcanice, şi Adrian Surugiu – locul VI la Campionatele Europene de Lupte.

Cros sâmbătă dimineaţă

Elevii de gimnaziu şi liceu sunt aşteptaţi sâmbătă dimineaţă să participe la Crosul Primăriei, ediţia I, competiţie la care şi-au anunţat prezenţa aproximativ 1.000 de copii. Startul se va da la ora 10.00, pe traseul str. Romul – English Park – str. Lipscani – Primăria Craiova. „Crosul va fi deschis de campionul mondial Marius Ionescu, profesor la Liceul cu Program Sportiv «Petrache Trişcu» din Craiova. Sunt aşteptaţi copii de toate vârstele, care vor fi răsplătiţi pentru participare cu câte o cartelă telefonică. Vrem în acest fel să promovăm educaţia sportivă şi apreciem deschiderea Primăriei Craiovei către şcoli pentru a promova performanţa“, a precizat Nicuşor Cotescu, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Dolj. Elevii pasionaţi de şah şi go sunt aşteptaţi să intre în competiţie la Sala Studio a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. De asemenea, 66 de olimpici vor fi premiaţi de Primăria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS