16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎndreptar de complimentare

Îndreptar de complimentare

Sfatul pe care băieţii îl primesc încă din copilărie de la mame şi bunici este să complimenteze fata sau femeia care îi interesează. Teoria pare a fi uşoară, dar cu practica stau mai greu reprezentanţii sexului tare.
„Spune-i fetei ceva drăguţ, fă-i un compliment“ – acestea sunt cuvintele pe care le aude orice bărbat atunci când cere sfaturi în domeniul relaţiilor. Pare destul de simplu, însă în lumea complicată şi complexă a întâlnirilor din epoca modernă, nu este chiar atât de uşor pentru bărbaţi să pună în aplicare un astfel de îndemn. De ce? Pentru că, dacă ar fi să ne luăm după ce spun femeile, domnii din ziua de azi nu prea (mai) ştiu cum să facă un compliment. Ştiu însă că nu este suficientă dorinţa sau disponibilitatea de a face complimente, ci că trebuie să complimenteze corect o femeie, numai că nu prea le este clar cum să ducă la îndeplinire această provocare. Redactorii site-ului howaboutwe.com, specializat în sfaturi în domeniul relaţiilor, vă propune un „îndreptar“ de complimentare, din care aveţi câte ceva de învăţat.

Spuneţi adevărul

Cea mai importantă calitate a unui compliment este sinceritatea, spun cei care s-au documentat în acest domeniu. Ideal ar fi să îi declaraţi femeii care vă interesează că este „cea mai radiantă apariţie“ pe care aţi văzut-o vreodată. Dacă însă nu e chiar aşa sau pur şi simplu nu vă e la îndemână să rostiţi aceste cuvinte ce par extrase dintr-o altă epocă, îi puteţi spune simplu că este drăguţă sau frumoasă. Ideea este să credeţi cu adevărat ceea ce spuneţi, nu să faceţi acest compliment doar de complezenţă, pentru că, aşa cum ştiţi, femeile au acel simţ care le face să îşi dea seama de o minciună, chiar dacă este spusă frumos.

Surprindeţi-o

Dacă vreţi să cuceriţi o femeie, nu trebuie să o complimentaţi doar când apare în uşa camerei, pregătită pentru o ieşire în doi. Nu trebuie să aşteptaţi ocazii speciale pentru a-i face un compliment. Spuneţi-i ceva frumos dimineaţa, când vă treziţi lângă ea, complimentaţi-o atunci când vi se pare că este atât de frumoasă uitându-se concentrată la serialul ei preferat sau când vine încălzită de la sală, chiar dacă poartă o ţinută lejeră. Ţineţi cont şi de sfatul anterior şi alegeţi-vă momente potrivite pentru un compliment, pentru a fi sigur că acesta o va bucura.

Nu exageraţi

Aşa cum bine spune o vorbă din bătrâni, uneori mai puţin înseamnă mai mult. Nu o copleşiţi cu complimente gratuite, pentru că fie se va simţi jenată, fie va dezvolta o „imunitate“ faţă de complimente, fie îşi va imagina că aţi făcut o prostie şi vreţi să compensaţi fiind drăguţ cu ea. Faceţi-i complimente doar atunci când chiar simţiţi acest lucru.

Complimentaţi-o pe ea

Atunci când spuneţi „îmi place rochia ta, e foarte frumoasă“ nu se consideră că îi faceţi un compliment iubitei dumneavoastră, ci rochiei. În afară de faptul că vorbiţi despre rochia pe care o poartă şi nu despre ea, nici nu aduceţi în discuţie faptul evident că este frumoasă, graţioasă şi elegantă, ci vă exprimaţi propriile sentimente. Altfel spus, nu o aduceţi pe ea în centrul discuţiei. Pentru a evita o situaţie de acest gen, alegeţi-vă bine cuvintele şi spuneţi ceva de genul „rochia aceea arată minunat pe tine“ sau „arăţi extraordinar îmbrăcată aşa“. Acesta este un compliment care va fi apreciat.
În aceeaşi categorie, a „falselor complimente“, se încadrează şi frazele de genul „Nu ştiam că poți să faci cutare lucru“. Chiar dacă uimirea este reală, veritabilă, în faţa talentelor iubitei (îndemânare la mici reparaţii, talent de gospodină, jucătoare înnăscută de jocuri pe computer etc.), verbalizată în acest fel nu este un compliment, ci doar o constatare a unui talent pe care, dintr-un motiv sau altul, nu vă imaginaţi că ea l-ar putea avea. Fiţi atenţi: această neîncredere cu privire la capacităţile ei umbreşte total complimentul. Spuneţi-i deci că se pricepe la gătit sau la mici reparaţii (după caz), ascunzând cu îndemânare faptul că nu v-ar fi trecut prin cap că ar putea fi aşa de talentată.

Nu vă ascundeţi în spatele complimentelor
Dacă vă obişnuiţi să folosiţi complimentele doar ca armă pentru a vă acoperi spatele atunci când faceţi prostii, ele îşi vor pierde eficienţa. Dacă iubita dumneavoastră descoperă această „strategie“ va fi foarte greu să o convingeţi a doua oară că sunteţi sincer atunci când o complimentaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS