7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul Tehnic „Henri Coandă“, lăsat fără gaze de un „Dorel“

Colegiul Tehnic „Henri Coandă“, lăsat fără gaze de un „Dorel“

O echipă de muncitori de la Distrigaz a lăsat fără gaze un liceu din Târgu Jiu. Muncitorii s-au deplasat, joi, la cantina unităţii de învăţământ să înlocuiască un tronson dintr-o conductă de gaze, iar la un moment dat s-a produs o explozie. Fumul a pătruns în cantina liceului în care se afla chiar directoarea unităţii de învăţământ, Marcela Mrejeru, împreună cu personalul şi şase elevi. Pe lângă cantină, a fost evacuat imediat internatul liceului în care, la ora incidentului, se aflau 40 de copii. De asemenea, în unitatea şcolară, se aflau la ore, potrivit conducerii instituţiei de învăţământ, 350-400 de elevi, din schimbul I. La faţa locului a fost chemată o echipă de pompieri, care a acţionat pentru eliminarea posibilităţilor ca focul să reizbucnească.

A venit şi căldura

Potrivit directoarei Marcela Mrejeru, liceul, internatul şi cantina au rămas fără agent termic şi gaze de joi după-amiază şi până în jurul orei 21.30, când situaţia a revenit la normal. Vineri, cursurile s-au desfăşurat conform orarului. Potrivit directoarei, în urma exploziei au fost afectate o uşă şi trei geamuri de la cantină, precum şi o porţiune din hidroizolaţia clădirii, valoarea pagubelor fiind estimată la câteva mii de lei. „Ne-am trezit cu fumul peste noi în cantină şi am ieşit toţi afară. A fost evacuat şi internatul pentru că aceasta este procedura. De joi după-amiază şi până seara nu am avut căldură, dar elevii nu au avut de suferit. S-a menţinut cald de dimineaţă şi nu a fost nici prea frig afară. Nu a fost trimis nici un elev acasă. Nu ştiu ce s-a întâmplat de s-a produs explozia şi cine este de vină. Ştiu doar că echipa de la Distrigaz a venit să înlocuiască o conductă. Până seara au dat din nou drumul la gaze“, a povestit directoarea Colegiului Tehnic „Henri Coandă“ din Târgu Jiu.

A apărut spontan o scânteie…

Maiorul Augustin Malacu, reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a declarat că intervenţia pompierilor a fost fără probleme, iar din primele cercetări cauza izbucnirii incendiului ar fi fost aprinderea spontană, din cauza impurităţilor care erau pe conductă. Nimeni nu a putut preciza însă de ce mai erau gaze pe conductă când echipa s-a apucat de lucru. „A fost o explozie de mică intensitate. S-a acţionat fără probleme şi au fost afectate uşa şi pereţii de la fum. Din câte s-a analizat, a fost vorba de o scânteie apărută spontan de la impurităţile de pe conducta metalică. A fost o aprindere spontană. Conducerea colegiului şi cu cei de la Distrigaz au făcut un protocol cu pagubele şi ce trebuie remediat“, a declarat maiorul Augustin Malacu, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Conducerea Distrigaz nu a oferit nici un fel de comentariu în legătură cu cele întâmplate, însă, potrivit directoarei Colegiului „Henri Coandă“, s-a angajat să remedieze pagubele produse în urma exploziei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU