17 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Colegiul Tehnic „Henri Coandă“, lăsat fără gaze de un „Dorel“

Colegiul Tehnic „Henri Coandă“, lăsat fără gaze de un „Dorel“

O echipă de muncitori de la Distrigaz a lăsat fără gaze un liceu din Târgu Jiu. Muncitorii s-au deplasat, joi, la cantina unităţii de învăţământ să înlocuiască un tronson dintr-o conductă de gaze, iar la un moment dat s-a produs o explozie. Fumul a pătruns în cantina liceului în care se afla chiar directoarea unităţii de învăţământ, Marcela Mrejeru, împreună cu personalul şi şase elevi. Pe lângă cantină, a fost evacuat imediat internatul liceului în care, la ora incidentului, se aflau 40 de copii. De asemenea, în unitatea şcolară, se aflau la ore, potrivit conducerii instituţiei de învăţământ, 350-400 de elevi, din schimbul I. La faţa locului a fost chemată o echipă de pompieri, care a acţionat pentru eliminarea posibilităţilor ca focul să reizbucnească.

A venit şi căldura

Potrivit directoarei Marcela Mrejeru, liceul, internatul şi cantina au rămas fără agent termic şi gaze de joi după-amiază şi până în jurul orei 21.30, când situaţia a revenit la normal. Vineri, cursurile s-au desfăşurat conform orarului. Potrivit directoarei, în urma exploziei au fost afectate o uşă şi trei geamuri de la cantină, precum şi o porţiune din hidroizolaţia clădirii, valoarea pagubelor fiind estimată la câteva mii de lei. „Ne-am trezit cu fumul peste noi în cantină şi am ieşit toţi afară. A fost evacuat şi internatul pentru că aceasta este procedura. De joi după-amiază şi până seara nu am avut căldură, dar elevii nu au avut de suferit. S-a menţinut cald de dimineaţă şi nu a fost nici prea frig afară. Nu a fost trimis nici un elev acasă. Nu ştiu ce s-a întâmplat de s-a produs explozia şi cine este de vină. Ştiu doar că echipa de la Distrigaz a venit să înlocuiască o conductă. Până seara au dat din nou drumul la gaze“, a povestit directoarea Colegiului Tehnic „Henri Coandă“ din Târgu Jiu.

A apărut spontan o scânteie…

Maiorul Augustin Malacu, reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a declarat că intervenţia pompierilor a fost fără probleme, iar din primele cercetări cauza izbucnirii incendiului ar fi fost aprinderea spontană, din cauza impurităţilor care erau pe conductă. Nimeni nu a putut preciza însă de ce mai erau gaze pe conductă când echipa s-a apucat de lucru. „A fost o explozie de mică intensitate. S-a acţionat fără probleme şi au fost afectate uşa şi pereţii de la fum. Din câte s-a analizat, a fost vorba de o scânteie apărută spontan de la impurităţile de pe conducta metalică. A fost o aprindere spontană. Conducerea colegiului şi cu cei de la Distrigaz au făcut un protocol cu pagubele şi ce trebuie remediat“, a declarat maiorul Augustin Malacu, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Conducerea Distrigaz nu a oferit nici un fel de comentariu în legătură cu cele întâmplate, însă, potrivit directoarei Colegiului „Henri Coandă“, s-a angajat să remedieze pagubele produse în urma exploziei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

ȘTIRI GdS

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit...

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are, în prezent, cei mai mulţi pacienţi internaţi de la începutul pandemiei. Infecţioasele au...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai staţi?

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul...

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Terenul a fost donat...

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva săptămâni la dispoziție pentru finalizarea Planului de restructurare și decarbonare. Documentul...

Horoscopul de weekend

BerbecIeși din zona ta de confort și nu te mai gândi că nu ești pregătit să faci schimbări, să ții piept unor...