14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia italiană a arestat cinci suspecţi de terorism care voiau să îl atace pe Bush şi pe români

Poliţia italiană a arestat cinci suspecţi de terorism care voiau să îl atace pe Bush şi pe români

Poliţia italiană a arestat ieri cinci suspecţi de terorism acuzaţi că planificau atacuri violenţe vizând mai multe ţinte, printre care fostul preşedinte american George Bush, comunitatea evreiască de la Roma şi cetăţeni români, informează NewsIn.
Cinci membri ai Militia, o grupare de extremă-dreapta de la Roma, au fost arestaţi şi puşi sub acuzare, printre altele pentru incitare la ură rasială, distrugerea proprietăţii, conspiraţie şi ameninţarea instituţiilor.
Poliţia acuză Militia de planificarea unui "război revoluţionar" şi susţine că gruparea pregătea "o serie de acţiuni violente" împotriva lui Bush, a primarului Romei Gianni Alemanno, şefului comunităţii evreieşti de la Roma Riccardo Pacifici, preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului Renato Schifani şi Gianfranco Fini, precum şi împotriva unor cetăţeni români. 
Mişcarea, care ar fi vandalizat clădiri în trecut, este acuzată şi că a primit bunuri furate şi că a promovat violenţa prin împărţirea de fluturaşi cu mesaje extremiste, în decurs de trei ani.
Arestarea intervine a doua zi după ce un extremist de dreapta italian a împuşcat mortal doi senegalezi şi a rănit alţi trei, înainte de a se sinucide, în centrul Florenţei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS