15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Năstase, achitat pentru că "faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii"

Năstase, achitat pentru că „faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, azi, să îl achite pe Adrian Năstase pentru dare de mită în baza articolului 11 punctul 2 litera a Cod procedură penală raportat la articolul 10 litera d, potrivit căruia "faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii", informează NewsIn.
Totodată, Ioan Melinescu a fost achitat pentru divulgare de informaţii în baza articolului 11 punctul 2 litera a Cod procedură penală raportat la articolul 10 litera a, respectiv "fapta nu există". În ceea ce priveşte acuzaţia de luare de mită, fostul şef al Oficiului de Combatere a Spălării Banilor a fost achitat în baza articolului 10 litera d, "faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii". De asemenea, pentru distrugere de documente, Melinescu a fost achitat în baza articolului 10 litera c, respectiv "fapta nu a fost comisă de inculpat".
În ceea ce îl priveşte pr Ristea Priboi, acesta a fost achitat tot în baza articolului 10 litera a, respectiv "fapta nu există", pentru infracţiunile de complicitate la dare şi luare de mită.
Decizia ÎCCJ de azi nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS