Acasă Actualitate Proteste masive în Rusia faţă de modul în care s-au derulat alegerile

Proteste masive în Rusia faţă de modul în care s-au derulat alegerile

-

Mii de persoane s-au adunat, în această seară, la Moscova şi Sankt-Petersburg, pentru a protesta faţă de modul în care s-au derulat alegerile parlamentare câştigate de partidul premierului Vladimir Putin, inforemază Mediafax.
La Moscova, peste 3.000 de persoane s-au adunat în centrul oraşului pentru a denunţa modul în care s-a desfăşurat scrutinul din 4 decembrie.
"Este o zi istorică pentru Rusia. Putin şi partidul lui de hoţi au pierdut în mod ruşinos", a declarat Vladimir Rijkov, de la mişcarea de opoziţie Parnas.
Rijkov a reluat sloganul "Rusia Unită – partidul hoţilor şi escrocilor", popularizat de bloggerul Aleksei Navalni.
"Ieri, Putin a suferit o înfrângere zdrobitoare", a subliniat fostul vicepremier Boris Nemţov.
Numeroşi membri ai opoziţiei au afişat pancarte pe care scria "Alegerile au fost o farsă!".
La Sankt-Petersburg, peste 200 de persoane s-au adunat în centrul oraşului pentru un miting neautorizat. Poliţia a anunţat că o sută de protestatari au fost reţinuţi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

1 COMENTARIU

Elevii au prima hartă interactivă cu școli și angajatori

Şcolile profesionale, cu specializările pe care le au, precum şi firmele care desfăşoară activităţi în domeniile respective, dar şi numărul de angajaţi se regăsesc acum pe o hartă interactivă,

Începe judecata în dosarul şpăgilor de la Psihiatrie

udecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţia formulată de fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie din cadrul SJU Slatina. Asta înseamnă că Tribunalul Olt poate începe judecarea celor cinci inculpaţi din acest dosar.