5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de elevi din Gorj au un comportament anormal

Sute de elevi din Gorj au un comportament anormal

În ultima lună, psihologii gorjeni au aplicat chestionare în 32 de unităţi şcolare din judeţ, ca urmare a şirului de sinucideri din această perioadă, şi au ajuns la concluzia că 504 elevi au o stare afectivă negativă.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au dispus ca, din toamnă, elevii ale căror rezultate la chestionare le-au dat de gândit psihologilor să fie consiliaţi fie individual, fie în grup. Din totalul elevilor chestionaţi, 504 adolescenţi şi tineri vor fi monitorizaţi de psihologi pentru că stările lor emoţionale sunt anormale.
Cauzele care duc la instabilitatea emoţională a elevilor gorjeni sunt, potrivit concluziilor psihologilor, de ordin familial, personal, de natură şcolară şi socială. „Printre elevii cu acel comportament negativ se numără cei care provin din familii dezorganizate sau reconstituite, cei care comunică defectuos sau chiar deloc cu părinţii şi cei ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. Apoi îi mai avem pe cei care au o stimă de sine redusă, cei care trec printr-un eşec sentimental sau cei care se subestimează încontinuu. De asemenea, avem tineri în cazul cărora oboseala de final de an şi-a spus cuvântul sau au dorinţa de a obţine rezultate bune şi foarte bune, dar nu au posibilităţi să îşi atingă acest obiectiv. Cauzele de ordin social sunt foarte puţine şi nu au o foarte mare importanţă“, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Gorj. Acesta a mai declarat că nici unul dintre cei 504 elevi nu are gânduri de suicid, ci doar o stare afectivă negativă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII