32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Mărţişorul, mărul discordiei între comercianţi şi primărie

Mehedinţi: Mărţişorul, mărul discordiei între comercianţi şi primărie

Scandal şi nervi ieri în faţa Primăriei Drobeta Turnu Severin. Mai mulţi comercianţi de mărţişoare veniţi din alte judeţe s-au adunat în faţa primăriei, fiind nemulţumiţi că nu pot primi autorizaţii de vânzare în municipiul Drobeta Turnu Severin. „Ce facem noi acum cu mărţişoarele? Unde să mergem să vindem, pentru că aici venim de foarte mulţi ani, sunt oameni care vin aici de 20 de ani şi acum nu mai au voie că nu au fost cei din Severin lăsaţi să vândă în alte părţi. Ce vină avem noi? Nu o să plecăm de aici, nu deranjăm pe nimeni, nu facem scandal, nu luăm oamenii cu forţa!”, a spus un comerciant.
Vânzătorii spun că de ani de zile vin în această perioadă în Drobeta Turnu Severin să îşi vândă marfa şi niciodată nu au avut probleme în luarea aprobărilor de la primărie.

Primarul a argumentat decizia luată de a emite autorizaţii de vânzare doar pentru comercianţii din oraş. "Am luat această decizie după ce severinenii au venit la mine şi mi-au spus că nu au fost lăsaţi să comercializeze mărţişoare în alte oraşe. Am verificat cele spuse şi am aflat că este adevărat. Atunci oamenii mi-au spus că nici ei nu mai sunt de acord ca alţii să vină să vândă în oraşul lor. Îmi pare rău că s-a creat acest scandal, dar ei au vrut asta. Eu îi rog în mod respectuos să meargă să comercializeze în alte părţi. Noi trebuie să protejăm locurile de muncă ale severinenilor pentru că ei plătesc taxe şi impozite pentru acest oraş, nu dumnealor”, a declarat Constantin Gherghe, primar Drobeta Turnu Severin.
Pentru că nu au reuşit să primească autorizaţie de la primărie, comercianţii de mărţişoare veniţi din alte judeţe au fost nevoiţi să îşi adune marfa şi să facă cale întoarsă de unde au venit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS