34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEuro 2008 - Presa olandeză: "România a jucat de parcă nu o interesa calificarea"

Euro 2008 – Presa olandeză: „România a jucat de parcă nu o interesa calificarea”

Presa olandeză s-a arătat surprinsă de faptul că România a dat o replică slabă Olandei, în condiţiile în care o victorie a tricolorilor i-ar fi calificat automat în sferturile Campionatului European. "Huntelaar şi-a demonstrat renumele, iar Olanda că nu are numai o echipă, ci 23 de jucători la fel de valoroşi. Românii au jucat ca şi cum calificarea nu avea legătură cu acest meci. Mulţumită succesului Olandei, Italia a ajuns în sferturile de finală, un lucru bun pentru ei. Noi eram preocupaţi numai de jocul nostru şi nu prea ne interesa ce altă echipă se mai califică. O să fie foarte bine dacă vom întâlni Italia în semifinale, pentru că este frumos să joci de două ori într-un turneu contra campioanei mondiale", scrie Algemeen Dagblad.
Sursa citată publică şi un articol despre un olandez care a urmărit partida din Bucureşti, alături de mii de români. "Era mândru de naţionala Olandei, aşa că purta pe cap un joben portocaliu. S-a dovedit a fi o idee greşită, pentru că suporterii români au urmărit meciul cu mare emoţie, iar nervii se îndreptau asupra lui, oarecum în spiritul sângerosului Dracula. Din acest motiv a renunţat la susţinerea echipei şi s-a pierdut prin mulţime cu un steag al României la el. Golul lui Huntelaar a transformat atmosfera într-una de mâhnire, după care au urmat strigăte, apoi s-a făcut linişte. După 2-0 se auzeau doar sunete slabe şi gâfâieli. Ca într-un recviem românesc", mai scrie cotidianul olandez.
Echipa naţională a României a pierdut marţi, scor 0-2, partida cu Olanda, din cadrul Grupei C a Campionatului European, şi a ratat calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. În celălalt meci al grupei Italia a trecut cu scorul de 2-0 de Franţa şi a reuşit calificarea în sferturile de finală.
Clasamentul final al Grupei C: 1. Olanda 9p (9-1); 2. Italia 4p (3-4); 3. România 2p (1-3); 4. Franţa 1p (1-6).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII