20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisar de Rutieră, trimis în judecată în stare de arest pentru că a cerut mită de la colegi

Comisar de Rutieră, trimis în judecată în stare de arest pentru că a cerut mită de la colegi

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a comisarului Ion Ciobanu, ofiţer de Poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada Poliţiei Rutiere, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada noiembrie-decembrie 2007, comisarul Ion Ciobanu, pe fondul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu, a pretins şi primit, în mod repetat, suma totală de 850 lei de la ofiţeri sub acoperire din cadrul Ministerului de Interne – Direcţia Generală Anticorupţie. În schimb, ofiţerul de poliţie nu le-a aplicat acestora unele sancţiuni contravenţionale prevăzute de legea referitoare la circulaţia pe drumurile publice.
La data de 3 decembrie 2007, Ciobanu a fost prins în flagrant având asupra sa suma de 500 lei primită în scopul arătat mai sus de la doi dintre investigatorii autorizaţi.
La data de 5 decembrie 2007, la propunerea procurorilor anticorupţie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 de zile. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII