9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinel se judeca pentru terenurile din cantonamentul echipei de fotbal

Dinel se judeca pentru terenurile din cantonamentul echipei de fotbal

SC Fotbal Club Universitatea a cumparat cu 35.000 de dolari drepturile succesorale de la doua mostenitoare pentru 10,5 ha de teren, pe care acestea le-au revendicat de la Primaria Craiova


Pe Dinel Staicu l-a parasit inspiratia. Daca pentru preluarea microhotelului Sport a urzit planuri diabolice, folosindu-se de prostia sau complicitatea functionarilor Directiei pentru Sport Dolj, pentru a deveni proprietarul terenurilor din incinta bazei de sportive din Lunca, Staicu a imprumutat metoda lui Mititelu. Dinel a cumparat de la doua mostenitoare drepturile succesorale asupra unei suprafete de teren de 10,5 hectare, in care se includ si cele 4,7 ha din jurul microhotelului pe care a amenajat doua terenuri de antrenament si in care pretinde ca a investit peste 15 miliarde de lei. Acest procedeu fusese verificat cu succes de Mititelu atunci cind cumparase drepturile succesorale ale mostenitorilor boierului Negoescu, actiune in urma careia a putut sa-si imparta Balta Craiovita cu primarul Solomon. Devenit „mostenitorul“ lui Titu Nicolin din Plenita, Dinel Staicu si-a cumparat titlul de succesor, platind 35.000 de dolari celor doua mostenitoare naturale, Silvia Ciurezu si Monica Bazarea, care isi revendicasera in instanta drepturile pe Legea 1/2000. In felul acesta, Staicu spera sa devina proprietar pe tot cantonamentul echipei de fotbal si pe inca sase hectare de teren situate peste drum de cantonament, chiar daca o parte dintre acestea au fost retrocedate pe Legea 18/1991 de Comisia de aplicare a Legilor fondului funciar din Bucovat.


Dosarul 1.317/2004 aflat pe rolul Judecatoriei Craiova a fost inaintat de Silvia Ciurezu in februarie 2004, pentru a obliga comisia locala de aplicare a Legii fondului funciar si pe primarul Antonie Solomon sa o puna in posesie si sa i se elibereze titlul de proprietate asupra celor 10,5 ha de teren situat in Fata Luncii, dupa cum se precizeaza in actiunea depusa la instanta. O luna mai tirziu, atit Ciurezu, cit si Bazarea s-au razgindit brusc si au vindut drepturile succesorale SC Fotbal Club Universitatea SA, reprezentata de Dinel Staicu. Pentru ca nu aveau efectiv in proprietate pamintul rivnit de Staicu, cele doua mostenitoare au incheiat contracte de cesiune pe 9, respectiv 25 martie pentru suma de 35.000 de dolari, din care Silviei Ciurezu i-au revenit 10.000, iar Monicai Bazarea 25.000 de dolari. Daca in cererile de revendicare a terenurilor adresate Primariei Craiova, mostenitoarele habar nu aveau care sint limitele celor 10,5 hectare, in certificatele de mostenitor obtinute cu un an inainte de intelegerea cu Dinel apar pentru prima data vecinatatile terenului. Ciudat este faptul ca atit Bazarea, cit si Ciurezu aveau deja intocmit inca din 2002 procesul-verbal de punere in posesie pentru o suprafata de doar 3,5 hectare de teren situat in cu totul alta parte decit terenul din incinta cantonamentului vizat de Dinel. O alta ciudatenie este legata de promptitudinea cu care Staicu a aflat de existenta celor doua mostenitoare, informatii pe care nu le putea obtine decit de la functionarii din Primaria Craiova care gestioneaza documentele prin care se cere retrocedarea terenurilor. Informatii de acest gen „au transpirat“ si in cazul altor proprietari catre oameni aflati in cercul de interese al lui Staicu. Niciodata primarii Craiovei nu s-au obosit sa cerceteze cine, de ce si pentru ce face acest lucru, multumindu-se sa se injure unii pe altii si sa ridice din umeri neputinciosi.


Staicu se poate trezi stapin peste 100.000 de metri patrati in intravilanul Craiovei


Prin cesionarea drepturilor succesorale, Ciurezu si Bazarea scapau de grija procesului aflat in derulare, se alegeau cu ceva banuti, si-i deschideau lui Staicu portita catre proprietatea asupra cantonamentului. SC Fotbal Club Universitatea a trecut la „cirma“ procesului in martie 2004, chemind in fata instantei cinci institutii ale statului: Inspectoratul Teritorial Silvic, Directia Silvica Dolj, Agentia Nationala pentru Sport, Primaria Craiova si comisia locala de aplicare a Legii fondului funciar. Clubul de fotbal a solicitat instantei sa fie pus in posesie si sa i se emita titlul de proprietate pe terenul situat in intravilanul Craiovei, ale carui vecinatati erau redefinite, in sensul ca, in loc de patru puncte cardinale, asa cum erau precizate in cererea de retrocedare a lui Bazarea, erau doar doua: la sud -vest figurau bd. Stirbei Voda (Lunca Mofleni si Bucovatului, iar la nord -est proprietatea doctorului Angelescu, adica actualul cimitir Evreiesc cu prelungire pina la strada Drumul Jiului). Aceasta era configuratia terenului pe care il cerea Staicu prin intermediul clubului de fotbal si pe care spera sa-l obtina de la instanta. Numai ca, datorita cererilor facute de celelalte institutii chemate in instanta de clubul de fotbal, judecatorul a suspendat procesul in iunie 2004, pe motiv ca SC Fotbal Club Universitatea nu isi precizase cererea fata de Inspectoratul Teritorial Silvic. Vazind ca-i scapa terenurile printre degete, Staicu a incercat sa repuna procesul pe rol, reusind acest lucru abia in septembrie 2004, cind a si depus un set de documente in care recunoaste pentru prima data ca cele 10,5 ha solicitate erau ale statului. Astfel, consiliul local detinea 7,3 ha, Directia Silvica 2 ha, iar Agentia Nationala pentru Sport 1,2 ha, asa cum se precizeaza in cererea de repunere pe rol a procesului. La acea data insa, Primaria Craiova emisese deja titlul de proprietate pe numele celor doua solicitante initiale, Ciurezu Silvia si Monica Bazarea, document care zace si acum in sertarele primariei, deoarece nimeni nu s-a mai obosit sa-l ridice. In tot acest timp, functionarii primariei nu-si aduceau aminte nici macar de procesul in care este implicata institutia si nici de situatia juridica a terenului din jurul microhotelului Sport. Loviti de amnezie, juristii municipalitatii incercau sa explice de ce abia in urma cu citeva luni au supus atentiei Comisiei de solutionare notificarea pe Legea 10/2001, trimisa de Institutul de Cercetari Agricole si Silvice Bucuresti in 2001 si respinsa ca nedocumentata. Dupa mai bine de doi ani, in care si-a pus in aplicare cu minutiozitate strategia de preluare a bazei de cantonament si a terenurilor din jur, Staicu poate sa treaca linistit la urzirea altui plan. In Craiova a ramas cite ceva de luat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU