22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGarda Financiara Gorj a demarat un control la SC FERCRIST SRL

Garda Financiara Gorj a demarat un control la SC FERCRIST SRL

SC FERDY SRL, fosta societate a lui Ion Ferdi Mihai, cetatean de etnie roma din Tirgu Jiu, cel care conduce si FERCRIST SRL, a intrat in atentia Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor


Comisarii Garzii Financiare Gorj au descins la firma FERCRIST SRL din Tirgu Jiu, pentru a efectua un control la societatea care se ocupa cu preluarea si dezasamblarea Daciilor vechi.


SC FERCRIST a fost acceptata, in urma cu doua saptamini, pe lista agentilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz. Cu toate acestea, desemnarea SC FERCRIST sa se ocupe de programul initiat de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a fost contestata de o societate de profil din Gorj, iar, de citeva zile, Garda Financiara incearca sa verifice actele contabile ale firmei.


Conform lui Nicolae Mateica, seful Garzii Financiare Gorj, la sediul SC FERCRIST nu a putut fi gasita nici o persoana abilitata sa discute cu comisarii Garzii Financiare, insa verificarile vor continua. Acesta a precizat ca incearca, in colaborare cu colegii de la Garda Financiara Timis, sa verifice daca una dintre fostele firme patronate de Ion Mihai Ferdi, SC FERDY SRL, a derulat activitati ilegale in domeniul comertului cu metale feroase si neferoase. SC FERDY SRL a fost administrata de nevasta lui Ion Mihai, Marita Mihai.


Suspectat de spalare de bani


Ion Mihai Ferdi a vindut in 2004 societatea FERDY SRL unei persoane din localitatea vilceana Babeni. Atit arhiva societatii, cit si bunurile au intrat in posesia unei femei, de 60 de ani, care in prezent este data in urmarire generala, nemaiputind fi gasita. Cind au mers la Babeni sa verifice actele firmei FERDY SRL, comisarii GF Gorj au descoperit ca societatea avea un sediu fictiv, iar noua patroana nu se mai afla de mult in zona. In urma mai multor verificari incrucisate cu Garda Financiara Timis, s-a stabilit ca SC FERDY SRL incheiase mai multe contracte cu doua firme din Timisoara: SC NEFER PROD si SC NEFER SPATIU. Pe masura ce verificarile au inaintat, s-a ajuns la concluzia ca SC NEFER SPATIU este o firma-fantoma, nefiind inregistrata la Registrul Comertului, dupa cum a precizat Mateica. „Am facut o verificare, pornind de la anumite indicii conform carora firma ar fi fost implicata in activitati ilicite. Este vorba despre afaceri cu fier vechi si lingouri de plumb si aluminiu. Femeia din Babeni care a cumparat SC FERDY a disparut, iar politia a dat-o in urmarire. Fiind vorba despre tranzactii de miliarde de lei, am sesizat, de asemenea, Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. Exista suspiciuni ca prin intermediul firmei respective s-au spalat bani“, a declarat Nicolae Mateica. Alta societate care a apartinut lui Ion Ferdi Mihai, SC SALBA DE AUR, a fost amendata anul trecut de Garda Financiara pentru nerespectarea disciplinei financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS