13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul spre Bechet, deviat din cauza unei conducte sparte

Traficul spre Bechet, deviat din cauza unei conducte sparte

• Conducta care alimenteaza Craiova cu apa de la Gioroc s-a spart, inundind DN 55 pe raza comunei Teasc • Circulatia a fost deviata pe o ruta ocolitoare, inregistrindu-se ambuteiaje • Lucratorii Regiei de Apa Craiova au reusit sa repare conducta in 18 ore, insa a fost nevoie de 11 ore doar pentru obtinerea autorizatiilor necesare de la politie si Directia Drumurilor


Circulatia pe Drumul National DN 55 Craiova – Bechet a fost intrerupta mai mult de 30 de ore pe raza comunei doljene Teasc, din cauza unei defectiuni la conducta magistrala de apa care alimenteaza Craiova. Avaria a fost semnalata autoritatilor locale, vineri dimineata, de un localnic, Ionel Florin Raicovici, de 69 de ani, care observase cu o zi inainte asfaltul ud in dreptul propriei curti. „Joi era asfaltul ud, dar am crezut ca e de la masini. Vineri dimineata, cind am iesit iar din curte, nu se uscase si m-am dus sa vad ce e. Cind m-am apropiat, am vazut mai multe izvoare tisnind din asfalt si atunci mi-am dat seama ca nu poate sa fie de la altceva decit de la conducta de apa. M-am dus imediat la Sfatul Popular si le-am zis sa-i cheme pe cei de la Apa“, a spus Ionel Florin Raicovici.


Ambuteiaje pe ulitele satului


La ora 5.00, autoritatile din Teasc au anuntat Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova, in administrarea careia se afla conducta, insa lucrarile au inceput abia dupa 11 ore, intirzierea fiind cauzata, potrivit reprezentantilor RAA, de greutatea cu care s-au obtinut autorizatiile necesare.


„La ora 16.00, dupa ce am reusit sa obtinem avizele necesare de la Directia de Drumuri si de la politie, am spart asfaltul si ne-am apucat de lucru“, a precizat ing. Gheorghe Popescu, director interimar al RAA Craiova.


Circulatia in zona afectata a fost intrerupta, iar traficul directionat pe o ruta ocolitoare. „A fost oprita circulatia in zona Teasc – Minculesti, iar traficul a fost deviat aproximativ un kilometru prin strada G. Cosbuc, pe o ruta adiacenta. Din cauza drumului ingust si destul de prost, s-au format ambuteiaje, dar nu s-au inregistrat alte evenimente rutiere“, a declarat agentul sef adjunct Cornel Georgescu, adjunctul sefului de post din comuna Teasc. De altfel, politistii din Teasc nu au prea avut parte de odihna in noaptea de vineri spre simbata, ocupindu-se cu dirijarea circulatiei tirurilor si a celorlalte vehicule pe ruta ocolitoare.


Din cauza apei care tisnea din conducta avariata, aflata la o adincime de 4-5 metri, sub patura de asfalt, solul s-a erodat formindu-se o groapa plina cu noroi. Echipele de interventie ale RAA Craiova s-au apucat de lucru, insa elanul le-a cam pierit in momentul in care a trebuit sa scoata apa pentru a ajunge la conducta. La ora 1.00, lucratorii au luat o pauza, fiind lasate in functiune doar pompele care evacuau apa. Dupa ce nivelul apei a scazut, in jurul orei 4.00, au inceput si lucrarile propriu-zise, la conducta avariata. Abia dupa opt ore, angajatii Regiei de Apa Craiova au reusit sa repare conducta.


Reteaua de apa dateaza din 1909


Directorul RAA, Gheorghe Popescu, sustine ca avaria la conducta de apa s-a produs din cauza cedarii imbinarii dintre doua conducte. „De la darea in folosinta a retelei de apa, in 1909, si pina acum, nu s-au facut niciodata reparatii pe conducta in zona respectiva, singura problema de acest gen inregistrindu-se acum aproximativ 20 de ani, pe o alta portiune, la iesirea din Gioroc“, a adaugat Popescu.


Conducerea RAA Craiova s-a aratat optimista in privinta reluarii circulatiei chiar in aceeasi zi (simbata – n.r.) in jurul orei 18.00, dupa astuparea gropii din asfalt si refacerea carosabilului de catre propriii muncitori.


Conducta de la Gioroc alimenteaza cu apa potabila doua dintre cartierele mari ale Craiovei, Valea Rosie si Lapus Arges. Directorul RAA sustine insa ca locuitorii din zonele respective nu au fost afectati in vreun fel de avarie, aprovizionarea cu apa efectuindu-se normal, necesarul de apa fiind asigurat de celelalte surse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS