8.9 C
Craiova
vineri, 29 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Jandarmii craioveni au depus juramintul

Jandarmii craioveni au depus juramintul

377 de jandarmi care isi satisfac stagiul militar in unitatile din subordinea Comandamentului de Jandarmi Teritorial (CJT) Craiova au depus simbata juramintul fata de patrie si neamul romanesc. Dintre acestia, 39 de jandarmi, impreuna cu 53 de pompieri militari, incorporati in zilele de 24 si 25 februarie, au depus juramintul chiar la sediul CJT Craiova, in fata parintilor si a rudelor, dar si a oficialitatilor invitate sa ia parte la acest eveniment.

In fata drapelului, toti militarii au rostit intr-un singur glas „Jur credinta patriei mele, Romania“. „Prin rostirea acestui juramint ati intrat in rindul aparatorilor patriei“, le-a spus apoi generalul de divizie George Velicu, comandantul CJT Craiova. Dupa defilare si prezentarea onorului, oaspetii au urmarit o demonstratie de arte martiale, luptatorii fiind militari angajati ai jandarmeriei craiovene.

Apoi, militarii care au depus juramintul au avut prilejul sa le arate rudelor si prietenilor unitatea in care isi satisfac stagiul militar. In urma parcurgerii perioadei de instructie de baza, care dureaza patru luni, militarii vor fi in masura sa indeplineasca misiunile specifice jandarmeriei, acelea de asigurare a pazei si a ordinii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rinitele alergice sezoniere afectează până la o treime din...

Polenul, dar și vegetația urbană, prin prezența plantelor alergizante (ambrozia) cresc riscul dezvoltării afecțiunilor alergice. Prevalența condițiilor alergice s-a mărit semnificativ în...

Modernizare mai scumpă pentru trei străzi din Craiova

Strada Plopului, Mesteacănului şi Trandafirului sunt trei străzi dintr-un pachet de 27 care vor fie modernizate pe acordul-cadru până la sfârșitul anului...