11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua patiserii din tirgul Romanesti au fost inchise de OJPC

Doua patiserii din tirgul Romanesti au fost inchise de OJPC

Cine are patiserie in buricul tirgului se poate considera un om norocos. Afacerea merge struna deoarece clientii, dupa ce ametesc uitindu-se la marfurile care se vind prin tirg, nu se mai uita pe ce dau banii si infuleca in graba o placinta, un strudel sau o gogoasa, preparate intr-o mizerie de nedescris. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au inchis temporar patiseriile.

Societatile ZENOVIA si ALEBIO SRL, situate chiar la intrarea in tirgul Romanesti din Craiova, si-au expus dis-de-dimineata tavile tixite cu bunatati: strudele si placinte, langosi si brinzoaice, hamburgeri si pizza. Toate aratau apetisant si orice trecator chinuit de foame neglija aspectul ca produsele respective erau expuse sub cerul liber, printre multimea de trecatori.

Si dupa cum aratau de bine produsele finite, nimanui nu-i trecea prin cap ca acele bunatati erau preparate intr-o mizerie de nedescris. Grisul, un bun inlocuitor pentru brinza din placinte, dar si restul amestecurilor pentru umpluturi se fierbeau in tuciuri murdare si aruncate pe jos; tavile in care se coceau produsele de patiserie erau foarte murdare; uleiul din cuvele in care se prajeau langosii si chiftelele pentru hamburgeri nu mai fusese schimbat de citeva saptamini.

„In atelierul SC ALEBIO SRL, notiunea de curatenie nu exista. Absolut orice obiect existent in atelierul de productie este murdar, unsuros. Peretii sint negri de fum. E ca la nebuni aici. Dupa certificatul eliberat de Camera de Comert, in aceasta unitate ar trebui sa se comercializeze legume si fructe proaspete, nicidecum produse de patiserie“, a declarat Maria Draghici, inspectoare OJPC.

La efectuarea controlului, angajatele nu au facut dovada ca au carnete de sanatate sau ca unitatea are autorizatie de functionare. Pentru deficientele constatate, inspectorii OJPC Dolj au dispus inchiderea temporara a unitatii si au aplicat si o sanctiune usturatoare.

Vinzatoarele celor doua patiserii, imediat dupa ce inspectorii au iesit din tirg, si-au redeschis tarabele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS