27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSet de dosare privind un presupus complice al lui Adrian Tarau

Set de dosare privind un presupus complice al lui Adrian Tarau

Procurorii de la Parchetul Curtii Supreme de Justitie (CSJ) au preluat, din patru judete ale tarii, mai multe dosare si lucrari penale privind afaceri ilegale cu carburanti, care au legatura intre ele si care il vizeaza pe Mircea Pocse, presupus complice al lui Adrian Tarau, fiul fostului prefect de Bihor. „Toate aceste dosare privesc importuri de carburanti, afaceri cu petrol, evaziuni fiscale si neplata taxelor catre stat. In toate aceste lucrari – cu exceptia celei care asteapta solutionarea de catre instanta suprema a recursului in anulare formulat in cazul lui Pocse – se fac cercetari“ a declarat ieri generalul Florin Sandu, inspectorul general al politiei.

Potrivit generalului Sandu, procurorii si politistii au identificat si preluat sapte dosare si noua lucrari penale privind afaceri cu combustibil care ar avea legatura intre ele, provenind din judetele Bihor, Timis, Prahova si Arges. De asemenea, au fost primite de politisti din partea autoritatilor din Bulgaria documente care il implica pe Adrian Tarau in anumite operatiuni, a precizat generalul Sandu. Parchetul CSJ a decis, recent, redeschiderea unui dosar in care fiul fostului prefect de Bihor, Adrian Tarau, era acuzat de complicitate la contrabanda, alaturi de Mircea Pocse si de alte citeva persoane. In 20 mai, procurorii au decis infirmarea solutiei de scoatere de sub urmarire penala fata de Adrian Nicolae Tarau, Mircea Liviu Pocse si Mircea Adrian Jurjut, pentru contrabanda. Adrian Tarau, fiul fostului prefect de Bihor, a fost arestat in aprilie 2001, sub acuzatia de complicitate la contrabanda. Parchetul Tribunalului Bihor a emis pe numele acestuia un mandat de arestare, pe care ulterior l-a revocat. Tarau este acuzat ca ar fi avut cunostinta despre afacerile lui Mircea Pocse, care ar fi importat din Slovacia, in trei transe, 1.400 de tone de benzina de avion, care de fapt era benzina Premium, taxele aferente pentru astfel de combustibil fiind eludate.

Pocse ar fi vindut benzina apoi, prin firma sa, Lucmir Impex, in Romania. Pocse a fost singurul trimis in judecata, el fiind condamnat la doi ani si jumatate, cu executare la locul de munca, pentru inselaciune. Totodata, la cererea Parchetului, autoritatile slovace au transmis oficial informatii potrivit carora firma din Slovacia a exportat benzina Premium, astfel ca s-a formulat o noua acuzatie, respectiv de contrabanda, cu ramificatii internationale, si a aparut un nou suspect, Adrian Tarau.

Procurorul general al Romaniei a hotarit promovarea unui recurs in anulare impotriva sentintei de condamnare a lui Pocse, intrucit au aparut indicii noi intr-o operatiune de contrabanda. Judecatorii instantei supreme vor lua in discutie, la 27 septembrie, recursul in anulare promovat in cazul Mircea Pocse. Generalul Florin Sandu, seful IGP, a afirmat ca solutionarea recursului in anulare este in strinsa legatura cu mai multe dosare inregistrate la Bihor. „Toate sint legate pentru ca instantele s-au pronuntat in mod incorect asupra legalitatii actelor in operatiunile de achizitionare a combustibilului. Pe acte a fost adaugata mentiunea benzina de avioane, fapt nereal potrivit actelor de la furnizor, ceea ce inseamna contrabanda“, a conchis generalul Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS