16.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSfaturile medicilor pentru a evita temperaturile caniculare

Sfaturile medicilor pentru a evita temperaturile caniculare

Medicii recomanda populatiei, in perspectiva temperaturilor caniculare anuntate de meteorologi, sa evite expunerea indelungata la soare. In aceasta perioada, persoanele virstnice si copiii trebuie sa evite sa iasa din casa dupa orele 11.00 si trebuie sa consume 2-3 litri de apa minerala pe zi.

In cazul in care iesirea din casa este inevitabila, medicul avertizeaza asupra necesitatii acoperirii capului cu o palariuta si a purtarii hainelor din tesaturi naturale si deschise la culoare.

Totodata, romanii sint sfatuiti sa nu consume bauturi alcoolice, iar cantitatea de cafea sa nu depaseasca trei cesti pe zi. In plus, alimentatia trebuie sa fie predominant vegetariana (legume si fructe), consumul de grasimi in exces fiind total contraindicat la temperaturi ridicate.

Pentru a face fata caldurilor, medicii mai recomanda doua-trei dulciuri caldute pe zi (peste 25 de grade Celsius). Cei mai afectati de temperaturile ridicate sint virstnicii, in special cei care sufera de boli cardiovasculare, copiii sub patru ani sau cei cu boli respiratorii, cardiace sau renale, precum si muncitorii care lucreaza in sectoare de activitate cu temperaturi ridicate.

Expunerea indelungata la soare poate conduce la colaps caloric si crampe musculare, determinate de transpiratia abundenta si pierderea de saruri.

Totodata, exista riscul unui soc caloric, produs de cresterea temperaturii corpului si de reducerea transpiratiei, care se manifesta prin puls rapid, scaderea tensiunii, respiratie superficiala, toate acestea putind evolua spre starea de coma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS