22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii din 1 Mai isi vor citi singuri contorul

Craiovenii din 1 Mai isi vor citi singuri contorul

Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Craiova va extinde in luna iunie sistemul de facturare – incasare a contravalorii consumului de energie electrica prin autocitire si in zona cartierului 1 Mai. In urma sondajului efectuat in rindul abonatilor si in urma celor trei luni de practicare a sistemului in cartierul Brazda lui Novac, sucursala a decis deschiderea celei de-a doua casierii, din 1 Mai, pe 5 iunie. Pentru o mai buna operativitate, cei 17.000 de abonati arondati acestei casierii vor fi nevoiti sa respecte programarea stabilita. In acest sens, cartierul a fost impartit in patru zone, care corespund urmatoarelor patru saptamini: 10-15.06.2002; 17-21.06.2002; 24-29.06.2002; 2-06.7.2002. Listele cu abonatii repartizati pe zone si saptamini se gasesc la casieria din cartierul 1 Mai (linga Liceul Economic), in scarile blocurilor sau pe strazile arondate.

Casieria va pune la dispozitia abonatilor cinci ghisee, care vor lucra in doua ture (exceptind ziua de simbata, cind programul cu publicul va fi scurt). Unul dintre ghisee va fi dotat cu un copiator xerox, unde se vor putea efectua gratuit copii dupa documentele abonatilor, necesare incheierii sau reinnoirii contractelor de furnizare a energiei electrice. Clientul se va prezenta in perioada programata cu indexul citit de el si operatorul il va identifica pe abonat in baza de date, comunicindu-i totodata suma pe care o are de platit. In cazul in care abonatul dispune de banii respectivi plateste pe loc, in schimbul unei copii dupa factura. Pe factura respectiva se va consemna urmatoarea data cind va trebui sa se prezinte cu indexul. Termenul de achitare a contravalorii consumului de energie electrica este de 30 de zile (calendaristice) de la ultima plata. Acest termen insa nu este unul fix, abonatii putindu-se prezenta la casierie de mai multe ori in cursul celor 30 de zile, factura fiind emisa pe zilele respective. Ei nu pot intirzia totusi mai mult de opt zile de la incheierea termenului amintit. Abonatii nu vor fi penalizati decit in cazul in care depasesc aceasta „perioada de gratie“, iar atunci vor fi nevoiti sa suporte penalitatile, care vor reprezenta 0,1% din valoarea facturii. La un interval de cel mult sase luni, Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Craiova va trimite la domiciliu operatori-cititori pentru a verifica daca indexul citit de abonat este cel corect. In cazul persoanelor cu probleme de deplasare, acestea se pot adresa sucursalei, iar operatorii vor veni la domiciliu pentru citirea contorului. Daca abonatii nu cunosc tipurile de contoare si modul in care acestea se citesc, ei pot solicita informatii la casieria din 1 Mai, la numarul de telefon: 40 23 55.

„Prin acest nou sistem de facturare-incasare, abonatul va deveni din client pasiv, unul activ. Venind la casierie, el se poate adresa oricind functionarilor pentru eventuale informatii. Avantajul acestui sistem este si al nostru – in acest fel noi vom putea factura toti abonatii in termen de 30 de zile – dar si al clientului – vine si plateste cind are banul“, declara Popa Mihai, director de marketing la SC ELECTRICA SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS