16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareCum să faci cei mai aromaţi şi pufoşi mucenici

Cum să faci cei mai aromaţi şi pufoşi mucenici

Dacă vreți să vă impresionați membrii familiei și prietenii cu mucenicii moldovenești încercați următoarea rețetă de pe foodstory.ro.

Ingrediente:

• 600 g făină;

• 1 ou;

• 25 g drojdie;

• puțină coajă rasă de lămâie;

• 30 g unt;

• 1 linguriță zahăr;

• 1/2 linguriță sare;

• 300 ml lapte;

Pentru a pregăti siropul aveți nevoie de:

• 1 ceașcă zahăr;

• 1 ceașcă miere;

• 2 cești cu apă;

• 1/2 linguriță esență de vanilie;

Iar pentru topping aveți nevoie de 250 de nuci tocate

Modul de preparare:

Puneți făina într-un vas, iar în centrul ei adăugați drojdia dizolvată în lapte sau în apă călduță, după care adăugați uleiul, zahărul și coajă rasă de portocală.

Frământați până când aluatul prinde consistență, apoi adăugați un vârf de cuțit de sare și frământați până când obțineți un aluat elastic.

Acoperiți aluatul și îl lăsați la dospit, într-un loc cald, până când își dublează volumul.

Pregătirea formei de mucenici

După ce ați pregătit aluatul trebuie să-l împărțiți în bucăți egale, cam cât intră într-un pumn. După care, se ia fiecare bucată de aluat și se întinde în formă de șnur subțire și lung.

Apoi îl îndoiți la jumătate și pe urmă răsuciți cele două bucăți formate și le suprapuneți astfel încât să formați cifra opt.

După împletire lăsați forma la dospit timp de o oră. După ce s-a dospit, se ia forma și se pune pentru 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius cu ventilație.

Cât timp aceștia se coc pregătiți siropul. Fierbeți apa cu zahărul și cu aromele timp de 5 minute. După care îl lăsați să se răcească puțin și pe urmă adăugați mierea și esența de vanilie.

Când mucenicii s-au copt îi scoateți din cuptor, îi lăsați să se răcească puțin apoi îi înmuiați bine în sirop, dar cât să fie coaja umedă, iar interiorul pufos. După care îi ungeți cu miere și presărați nucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS