16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎncepe procesul şoferului acuzat că a ucis în bătaie un pieton

Începe procesul şoferului acuzat că a ucis în bătaie un pieton

Curtea de Apel Craiova a dispus începerea judecăţii în dosarul în care un craiovean de 31 de ani este acuzat că a bătut un bărbat de 41 de ani, din Grădinile, Olt. Victima a decedat după câteva zile, la un spital din București. Incidentul a avut loc în decembrie 2019, în Craiova.

Altercaţia în urma căreia bărbatul de 41 de ani și-a pierdut viața a avut loc în decembrie 2019, pe strada Doljului din Craiova. Victima locuia în Italia, iar înainte de Crăciun venise în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă. Procurorii spun că, pe 21 decembrie, bărbatul a mers la o întâlnire cu foştii colegi de la Liceul Militar. Întâlnirea a avut loc la un bar din Craiova. Câteva ore mai târziu era bătut de un șofer, pe strada Doljului.

„În jurul orei 2.30, victima P.G., aflată în stare de ebrietate, se deplasa pe carosabil, pe strada Doljului din municipiul Craiova în direcţia străzii 1 Decembrie 1918 (…). Conducătorii autoturismelor care se deplasau pe strada Doljului au observat că victima era sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt pentru care reduceau viteza şi treceau pe lângă aceasta pentru a evita un eventual accident rutier. În jurul orelor 2.34, victima a blocat calea de rulare a autoturismului marca BMW, condus de inculpatul P.I. Inculpatul a trecut cu autoturismul pe lângă P.G. şi după ce a mai parcurs câţiva metri a oprit. Victima a mers la portiera stângă, unde a avut o discuţie contradictorie cu inculpatul“, au susţinut anchetatorii.

S-a lovit cu capul de asfalt

Anchetatorii au mai stabilit că, după a doua lovitură, victima a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt.

„În momentul în care a ajuns în apropierea victimei a lovit-o pe aceasta cu pumnul mâinii stângi în zona obrazului drept. După recepţionarea loviturii, victima s-a retras către mijlocul şoselei, fiind urmărită de către inculpat, între ei fiind interpus martorul A.C. În timp ce victima se retrăgea, martorul A.C. s-a îndepărtat puţin de P.G. întrucât a observat că inculpatul avea cuţit în mână, aspect de care acesta a profitat şi a lovit victima cu pumnul stâng în zona obrazului drept. În urma loviturii recepţionate, victima a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt, iar apoi inculpatul a mai lovit-o de trei ori cu piciorul stâng în zona toracică“, au mai precizat anchetatorii.

După incident, inculpatul a plecat cu autoturismul de la locul faptei.

A murit după câteva zile, la spital

Bărbatul de 41 de ani a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova. Ulterior, pe 23 decembrie, acesta a fost transferat la Spitalul „Bagdasar Arseni“ din Bucureşti. Peste câteva zile, în dimineaţa zilei de 28 decembrie, bărbatul a decedat. Procurorii doljeni mai spun că, iniţial, inculpatul a negat că a lovit victima de mai mute ori.
„Într-o primă fază a cercetărilor, fiind audiat de către organele de poliţie, inculpatul a declarat faptul că a aplicat o singură lovitură victimei, care a căzut pe carosabil. Ulterior, acesta a recunoscut că a lovit victima cu pumnul de două ori în zona feţei, iar când aceasta a căzut pe sol, a mai lovit-o de trei ori cu piciorul“, au mai precizat anchetatorii.

Acuzat de loviri cauzatoare de moarte

Craioveanul de 31 de ani a fost arestat preventiv pe 23 decembrie 2019. A stat după gratii până în martie, când Curtea de Apel Craiova a dispus plasarea sub control judiciar a inculpatului. Pe 2 noiembrie, instanța a hotărât ca inculpatul să rămână în continuare sub control judiciar.
Între timp, în iunie, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a inculpatului. Acesta este acuzat de loviri cauzatoare de moarte.

Începe procesul bărbatului de 31 de ani

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. În septembrie, Tribunalul Dolj a respins cererile şi excepţiile formulate inculpatul și a dispus începerea procesului. Hotărârea instanței a fost contestată la Curtea de Apel Craiova. Pe 23 noiembrie, judecătorii craioveni au respins acțiunea incupatului.

”Respinge, ca nefondată, contestaţia. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare statului. Cheltuielile judiciare reprezentând onorariu avocat oficiu rămân în sarcina statului. Definitivă”, a dispus instanța. În urma hotărârii definitive a Curții de Apel Craiova, judecătorii de la Tribunalul Dolj pot începe judecarea inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS