17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâteva sute de persoane au întâmpinat trenul regal în Gara Brașov

Câteva sute de persoane au întâmpinat trenul regal în Gara Brașov

Peste 300 de persoane de toate vârstele, inclusiv mulți copii și tineri îmbrăcați în veste albe cu însemnele Crucii Roșii, purtând stegulețe tricolore, dar și portrete ale membrilor Casei Regale, au fost astăzi la prânz în Gara Brașov pentru a întâmpina sosirea trenului regal, scrie Agerpres.

La ora 12.05, trenul regal compus din patru vagoane trase de o locomotivă electrică vopsită în culorile drapelului național a oprit la primul peron al Gării Brașov, venind de la Sinaia.

După intonarea imnului de stat și intonarea imnului regal, principesa moștenitoare Margareta, principele Radu și principesa Maria au coborât din tren pe covorul roșu, având o întâlnire de câteva minute pe peronul gării cu prefectul Ciprian Băncilă, primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Tineri îmbrăcați în costume populare au oferit oaspeților buchete de trandafiri. Cele două principese au primit buchete de flori de la persoanele aflate lângă tren.

După aproximativ 20 de minute de staționare, timp în care au dat mâna și i-au salutat pe cei prezenți de o parte și de alta a covorului roșu, oaspeții au urcat în tren. Principesa moștenitoare Margareta, principele Radu și principesa Maria au deschis geamurile trenului pentru a le face cu mâna persoanelor aflate pe peron și au aruncat către mulțime fotografii color cu membrii Casei Regale.

Garnitura regală a plecat spre Sibiu, cu opriri în gările din Codlea, Făgăraș, Avrig, destinația finală fiind Gara din Sibiu.

Potrivit Casei Regale, călătoria din acest an a trenului regal este dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României și promulgării Constituției din 1866.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS