16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrefectul de Mehedinţi: Să ne fie ruşine cu vama!

Prefectul de Mehedinţi: Să ne fie ruşine cu vama!

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a mers ieri în vama Porţile de Fier I într-o vizită de lucru, pentru a verifica stadiul lucrărilor la punctul de trecere a frontierei. Reprezentantul guvernului a fost foarte nemulţumit de felul în care arată vama şi a spus că va trece la măsuri drastice.
„Punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I are un aspect neîngrijit. Ne pregătim să intrăm în Spaţiul Schen­gen, însă nu reuşim să ne gospodărim. Ar trebui să ne fie ruşine de felul în care arată această vamă“, a declarat Ion Mîţu.
Clădirile din punctul de trecere a frontierei se află în reabilitare încă de la începutul verii, însă stadiul lucrărilor lasă de dorit. Prefectul s-a întâlnit şi cu conducerea instituţiei pen­tru a lua măsurile necesare.
„În zilele următoare vor fi adu­şi oameni pentru a fa­ce cu­răţenie în această zonă. Punctul de trecere a frontierei tre­buie să fie o carte de vizită pentru orice stat, indiferent da­că este în Spaţiul Schengen, Uniunea Europeană sau e o ţară independentă“, a mai spus prefectul ju­deţului Mehedinţi.
La fiecare ploaie, punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I este inundat din cauza apelor pluviale care se scurg de pe versanţi. De fiecare dată, echipajele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ sunt nevoite să intervină cu motopompe pentru a evacua apa.
Responsabilii de la drumuri s-au întâlnit la punctul de trecere a Frontierei Porţile de Fier I pentru verificarea carosabilului, dar şi pentru a vedea care sunt primele probleme ce trebuie rezolvate.
„Problemele sunt legate de igienizare. Săptămâna viitoare, împreună cu specialiştii noştri, vom găsi o soluţie de rezolvare a acestora“, a precizat Dorin Florescu, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU