16.4 C
Craiova
joi, 10 iulie, 2025

Tort cu vişine

Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 2 linguri de ulei, un pic de sare, 250-300 g vişine, 250 ml frişcă.
Pentru cremă: 4 gălbenuşuri, sare, 100 g făină, 150 g zahăr, vanilie, 100 g margarină.
Pentru sirop: 100 g zahăr, 300 ml apă, zeamă de vişine.
Mod de preparare: Blatul de tort se face din 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 2 linguri de ulei, un pic de sare. Se freacă albuşurile spumă cu 2 linguri de zahăr şi restul de zahăr separat cu gălbenuşurile. Se pun gălbenuşurile peste albuş, făina, uleiul şi vanilia. Compoziţia se toarnă în tavă şi peste ea se pun vişinele şi se dă la cuptor 20-30 de minute.
Între timp pregătiţi crema. Se amestecă toate ingredientele, după care se pun la foc mic şi se amestecă încontinuu până se îngroaşă.
Pentru pregătirea siropului se caramelizează zahărul, se pune apa peste zahărul caramelizat tot pe foc până ce acesta se topeşte. După ce s-a răcit este amestecat cu zeama de vişine. Se taie blatul în trei foi după ce s-a răcit, se însiropează, se pune crema şi la sfârşit frişca. Se ornează cu vişine.

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS