Fructele au invadat tarabele din pieţe aşa că gospodinele nu reuşesc să reziste tentaţiei de a aduce aroma lor în cămări pentru zilele de iarnă. Dacă dulceaţa a fost deja preparată vine şi rândul compoturilor să se aşeze frumos pe rafturi. Pentru a garanta reuşita unor compoturi delicioase, sfaturile buncii vă vin în ajutor.
– Timpul de preparare a compoturilor depinde de soiul de fructe pe care le folosiţi. De exemplu, perele şi merele se fierb la foc mic aproximativ 35-40 de minute, pe când celelalte fructe doar 15-20 de minute.
Este foarte important ca fructele să rămână întregi după fierbere.
– Siropul corect preparat trebuie să fie de culoare transparentă cu tentă cărămizie.
– Pentru a obţine un sirop cât mai aromat, în afară de zahărul vanilinat, se poate adăuga coaja de lămâie sau portocală, scorţişoară, cuişoare, migdale, stafide. Astfel, orice compot îl puteţi transforma într-un adevărat curcubeu de arome.
– Pentru un gust mai deosebit, la orice fel de compot se mai pot adăuga câteva picături de vin alb, coajă de lămâie sau portocală, care se pun în timpul fierberii şi se scot imediat după fierbere.
– Compoturile se prepară diferit, în funcţie de felurile de fructe pe care le doriţi:
merele, perele, gutuile se spală, se înlătură seminţele, se taie în felii şi se fierb 6-8 minute;
vişinile, cireşele, coacăzele se aleg bine, se înlătură codiţele, se pun în sirop şi se dau în clocot;
prunele se taie în jumătate, se scot sâmburii şi se lasă până încep să fiarbă;
fructele de pădure se spală, se aleg şi se toarnă siropul deasupra;
– Cratiţa cu compot fierbinte, pentru a se răci cât mai repede, se va instala într-un vas mai mare, umplut cu apă rece cu sare.
– Stratul de suprafaţă de la compot se poate închide la culoare. În acest caz, se vor deschide borcanele, se vor scoate fructele înnegrite, iar restul se va steriliza prin cufundarea, timp de câteva minute, în apa clocotită, după care se capsează.
– Siropul din compot se poate tulbura, dar e încă bun pentru consum. Dacă însă s-a umflat capacul de la borcan sau a sărit, atunci conţinutul lui nu se va consuma.
Prepararea compoturilor
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei