Ingrediente: 500 g brânză de vaci, 2 compoturi mici de mandarine, 2 mandarine proaspete (pentru coajă rasă, suc şi decoraţie), 2 pacheţele zahăr vanilat, 2 plicuri budincă de vanilie, 160 g zahăr, un vârf de cuţit cu sare, 4 ouă, o linguriţă praf de copt, pişcoturi, ciocolată amăruie cu aromă de portocală (facultativ).
Mod de preparare:
Mandarinele din compot se pun la scurs şi se păstrează zeama pentru a înmuia pişcoturile. Se mixează ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, sarea şi coaja rasă de la mandarine. Se adaugă brânza, se mixează încontinuu. Se amestecă praful de budincă împreună cu cel de copt şi se presară peste amestecul de brânză, mixând întruna. Se unge o tavă şi se tapetează cu puţin griş. Se toarnă jumătate din aluat în tavă, peste care se aşază feliuţele de mandarine, păstrând vreo 20 pentru decorare. Se pune deasupra restul de aluat şi se dă la cuptorul încins la 180-190 de grade Celsius. Se coace 40-45 de minute şi se lasă la răcit. Se aranjează pişcoturile înmuiate peste prăjitura rece, iar deasupra se decorează cu feliuţe de mandarină.
Timp de preparare: o oră
Complexitate: redusă