8.4 C
Craiova
sâmbătă, 20 decembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinVine vremea grătarelor pe cărbuni

Vine vremea grătarelor pe cărbuni

Pentru că vremea s-a încălzit, nu ar fi rău să organizaţi pentru sfârşitul săptămânii o ieşire la iarbă verde cu prietenii. Înainte de a strecura în bagaje caserolele cu alimente, nu uitaţi să ascultaţi şi sfaturile bunicii, căci ştie ea ce ştie…

– Nu aprindeţi niciodată cărbunii de lemn cu benzină sau spirt; sunt procedee extrem de periculoase. Utilizaţi hârtie de ziar mototolită, aşezată sub cărbuni sau sub aşchii de lemn.

– După utilizare, stingeţi jarul acoperindu-l cu capacul grătarului (în cazul când are) sau stropindu-l cu apă.

– Când lemnele se transformă în jar, presăraţi deasupra puţină sare fină, pentru a evita producerea de scântei.

– Carnea, peştele şi mititeii se vor frige foarte bine dacă le puneţi pe grila bine încinsă a grătarului, cât mai aproape de jar. Învârtiţi-le pe cealaltă parte după trei minute şi ridicaţi nivelul grătarului, pentru ca friptura să se pătrundă încet.

– Câteva rămurele de cimbru puse direct pe jar vor da cărnii o aromă deosebită.

– Nu uitaţi de igiena alimentară. E interzisă utilizarea grătarului fără a-l curăţa înainte. Resturile arse rămase pe grilă sunt improprii consumului, ba chiar periculoase.

– Carnea nu se mai lipeşte de grătar dacă e pusă atunci când acesta e foarte fierbinte şi cărbunii incandescenţi.

– Înainte de preparare, carnea de vită se lasă pentru câteva ore, preferabil de seara până dimineaţa, într-o marinată pe bază de usturoi, frunze de pătrunjel, oregano, frunze de dafin, sare, ulei, oţet sau lămâie. Aceeaşi marinată se poate turna periodic peste carne în timp ce aceasta se frige pe grătar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII