16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlogit de o combină

Ologit de o combină

Un bărbat din Segarcea a rămas luni fără un picior, după ce i-a fost smuls în timp ce încerca să repare o combină agricolă aflată în funcţiune. Poliţia a fost sesizată luni, în jurul orei 11.30, despre producerea unui accident de muncă, pe raza comunei Valea Stanciului, la o fermă agricolă aparţinând SC Cervina din Segarcea.

La faţa locului s-au deplasat o echipă operativă şi un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, care au stabilit că David Constantin, de 55 de ani, din Segarcea, în timp ce recolta porumb cu o combină, a oprit utilajul fără a-l scoate din funcţiune, pentru a îndepărta porumbul în exces. La un moment dat, piciorul drept i-a fost prins de un lanţ şi aruncat între valţuri, fiindu-i smuls de la genunchi.

Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, starea sa de sănătate fiind stabilă. Inspectorii ITM spun că doljeanul nu trebuia să intervină la utilajul aflat în funcţiune. „Din primele verificări, se poate spune că victima a greşit când a intervenit la utilajul aflat în funcţiune. Continuăm cercetările pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului şi a normelor de protecţie a muncii care au fost încălcate“, a declarat Silviu Poenaru, inspector în cadrul ITM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS