22.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Pilula împotriva ejaculării precoce

Veşti bune pentru bărbaţii care suferă de ejaculare precoce. Pastila împotriva acestei afecţiuni, care a primit deja aprobarea din partea FDA din America, a ajuns, în sfârşit, şi în Europa. Produsul se numeşte dapoxetină şi acţionează prin creşterea în creier a nivelului de serotonină, fiind util pentru domnii care suferă de ejaculare precoce. Medicamentul trebuie luat cu cel puţin o oră înainte de raportul sexual, dar nu cu mai mult de trei ore. Produsul este prezentat în aceste zile la Roma, în cadrul celui de-al VIII-lea Congres naţional al Societăţii italiene de andrologie şi sexologie. Potrivit lui Andrea Lenzi, docent în endocrinologie în cadrul Universităţii Sapienza din Roma şi preşedinte al Congresului, „medicamentul acţionează asupra mecanismelor centrale ale ejaculării precoce, care oricum este o problemă exclusiv psihică, şi nu una fizică“. Faptul că dapoxetina este eficientă şi sigură împotriva ejaculării precoce a fost demonstrat de cercetătorii de la University of Minnesota. Studiul a fost efectuat pe bărbaţi activi sexual, cu relaţii heterosexuale, care au fost împărţiţi în trei grupuri. Unul dintre grupuri a primit placebo, al doilea – 30 mg de medicament, iar ultimul –
60 mg de dapoxetină. Nici participanţii la studiu, nici personalul medical care supraveghea experimentul nu au ştiut cine făcea parte din fiecare grup, pentru a nu afecta rezultatele. La amândouă grupurile care au primit medicamentul s-a constatat creşterea intervalului de timp scurs până la ejaculare.

Potrivit specialiştilor, una dintre posibilele cauze ale ejaculării premature stă în prolactină, hormonul care la femei contribuie la producerea laptelui după naştere: prezenţa acestei substanţe în sânge arată cum stau lucrurile în creier, unde „domneşte“ serotonina, aşa-zisul hormon al fericirii. Dezechilibrele nivelurilor de prolactină pot influenţa comportamentele şi psihicul, cauzând stări emotive nervoase şi, la bărbaţi, probleme legate de ejacularea precoce. „Cercetările noastre efectuate pe un eşantion de 3.000 de persoane au demonstrat că, dacă nivelul de prolactină din sânge este scăzut, individul este mai nervos, mănâncă în exces şi suferă de ejaculare precoce“, a precizat profesorul Mario Maggi, din cadrul Universităţii din Florenţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS