10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinProcedee pentru albirea dintilor

Procedee pentru albirea dintilor

Câti dintre noi nu am invidiat albul stralucitor al zâmbetului vedetelor de la Hollywood? Acum albirea profesionala a dintilor se poate face si in România.


Zâmbetul este un gest care defineste cumva fiinta umana, o plaseaza in societate, aduce bucurie celor din jur si creeaza o atmosfera placuta. Cum se obtine un zâmbet cuceritor? In afara de igienizarea zilnica (periajul dintilor, folosirea atei dentare si a apei de gura), se poate apela si la albirea profesionala a dintilor.


Dr. Mihaela Pepel, medic primar stomatologie generala, ne arata ce este bine sa stim inainte de a lua decizia de a ne albi dintii. Foarte important este sa aflam de ce se coloreaza dintii. Cauzele posibile pentru ingalbenirea danturii ar fi fumatul, consumul exagerat de cafea, intoxicatia cu fluor, colorarea datorita tetraciclinei, afectiuni sistemice (icter, porfirie).


Tratamentul de albire nu albeste plombele sau lucrarile existente. Daca acestea sunt realizate pe dintii frontali, dupa terminarea tratamentului va fi o diferenta de culoare intre dintii naturali albiti si cei „artificiali“.


Daca aveti nevoie de plombe pe dintii frontali, amânati realizarea lor cu doua saptamâni dupa incheierea tratamentului de albire, pentru stabilizarea nuantei obtinute. Nu va asteptati la obtinerea unui alb imaculat, de zapada, ci doar la deschiderea cu câteva nuante a culorii de baza a dintelui, la care se adauga un plus de transparenta. De asemenea, se mentine variatia de culoare pe care o are un dinte natural: usor mai inchis spre gingie, mai deschis la mijloc si translucid spre margine.


Procedeul de albire


Procedeul de albire se deruleaza dupa un anumit tipic. Dupa ce medicul va examineaza, urmeaza o curatare a dintilor (detartraj cu ultrasunete, periaj profesional). Va amprenteaza ambele arcade. In laborator se cofectioneaza doua gutiere de plastic transparent, moale. In final, veti primi acasa trusa cu gelul de albire care se pune in interiorul gutierelor; acestea trebuie purtate zilnic in medie sase-opt ore, in timpul zilei sau al noptii.


Acest gel contine peroxid de carbamida in concentratie mica; substanta patrunde in tesuturile dintelui si elibereaza oxigen activ ce oxideaza petele de culoare, fara a afecta structura dintelui.


Dezavantajele albirii


Ca la orice medicament, exista si reactii adverse. Poate aparea o sensibilitate crescuta a dintilor la rece si dulce, care insa va disparea la incheierea tratamentului. In timpul purtarii gutierelor este bine sa nu mâncati sau sa beti.


Din acest motiv foarte multe persoane prefera sa poarte gutierele doar noaptea. Nuanta finala este dificil de anticipat, deci nu trebuie sa va asteptati la minuni. Nu exista studii pe termen lung referitoare la alte efecte adverse.


Avantajele albirii


Rezultatul se obtine cam intre patru si zece zile (depinde de culoarea initiala a dintilor) si va fi remarcat imediat de persoanele din jurul dumneavoastra. In albirea dintilor, pacientul detine controlul tratamentului si poate oricând sa-i puna punct, in functie de nuanta dorita.


In albirea dintilor disconfortul este minim, iar efectul tratamentului se mentine in jur de doi ani, daca sunt respectate regulile de igiena dentara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS