6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Au încântat împreună!

Fotbal / Au încântat împreună!

Alb-albaștrii și-au făcut bine treaba în teren și suporterii în tribune și a rezultat o victorie frumoasă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb-albaștrii și-au făcut bine treaba în teren și suporterii în tribune și a rezultat o victorie frumoasă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Într-o atmosferă foarte frumoasă, creată de aproximativ 18.000 de spectatori, Universitatea Craiova a reușit sâmbătă seară o victorie foarte importantă pentru moralul său, care o menține pe podium și totodată în lupta pentru supremația în Liga I. „Victima“ alb-albaștrilor, care s-au întrecut în ratări, a fost Juventus București, rezultatul primei partide oficiale de pe noul „Ion Oblemenco“ fiind 3-1.

 

Mitriță a fost la înălțime

 

Antrenorul grupării din Bănie, Devis Mangia, a surprins cu modificările din primul unsprezece, mai exact cu titularizarea lui Mihai Roman în detrimentul lui Gustavo, plus folosirea lui Tiago Ferreira pe postul de fundaș central. Italianului i-au ieșit de minune mutările, portughezul a jucat impecabil în defensivă, iar Mihai Roman a fost foarte combinativ, dar a ratat cât zece inși la un loc, demonstrând că este „blocat“ mental, dar și ghinionist.

_DSC0094

În schimb, Alex Mitriță a strălucit și a fost eficient, înscriind cu ușurință de două ori. Prima dată a rămas față în față cu Drăghia după un asist al lui Roman și a plasat mingea la colțul din dreapta, balonul lovind bara înainte de a poposi în plasă (’39, 1-0). Apoi a stabilit scorul pauzei, tot după o pasă a lui Roman, după ce l-a fentat din corp pe Drăghia, ieșit în întâmpinare, și a șutat pe lângă acesta (’45, 2-0).

_DSC0118

 

Gustavo a ajuns la cota nouă goluri

 

Alb-albaștrii au început foarte bine partea secundă și după alte ocazii irosite de Roman și Băluță, Gustavo a majorat avantajul. Brazilianul a reluat imparabil de la zece metri o minge deviată de un adversar după o pasă în forță a lui Băluță, care a părăsit terenul ceva mai târziu din pricina unor crampe musculare (’63, 3-0).

_DSC0170
A treia reușită a adus și o automulțumire în rândul elevilor lui Mangia și pe fondul relaxării au primit cu ușurință un gol spre final. Oaspeții au redus din diferență prin Cătălin Țîră, cu un șut de la 14 metri la colțul din stânga al porții apărate de Calancea, care și în această confruntare a comis o gafă imensă în prima repriză, însă oaspeții nu au reușit să profite de ea (’80, 3-1).
La final, jucătorii Craiovei au cântat minute bune alături de suporteri.
În runda următoare, a 19-a, Universitatea Craiova va evolua pe terenul moldovenilor de la FC Botoșani, confruntarea fiind programată vineri, 24 noiembrie, de la ora 20.45.

Universitatea Craiova: Calancea – Datkovic, Ferreira, Briceag – Martic, Screciu, Mateiu (’74, R. Popa), Bancu – Băluță (’78, Dimitrov), Roman, Mitriță (’62, Gustavo). Antrenor: Devis Mangia.

Juventus București: Drăghia – Dima, Morariu, Mihăescu, Carabela – Sesar, Bărbulescu – Călințaru (’46, Al. Zaharia), Băjenaru (’55, Țîru), Dzalamidze (’67, C. Petre) – Măzărache. Antrenor: Marin Barbu.

Cartonașe galbene: Martic ’50, Bancu ’89 / Morariu ’82, Bărbulescu ’85.

Au arbitrat: Iulian Călin – Bogdan Gheorghe, Stelian Slabu; Cătălim Popa.

Observatori: Irina Mîrț, Eduard Alexandru.

 

Mangia: Sunt foarte mulțumit de prestația echipei

 

La conferința de presă de după joc, antrenorul Științei, Devis Mangia, s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale și a explicat mutările făcute în primul unsprezece.

_DSC0009
„Sunt foarte mulțumit de prestația echipei și puteam să marcăm mai multe goluri. Mihai Roman a făcut un meci deosebit, și-a creat ocazii de gol, a jucat pentru echipă și eu cred că, evoluând cu aceeași atitudine, va ajunge să și înscrie. Mihai s-a antrenat bine în toată această pauză competițională și merita să joace. Săptămâna trecută de pregătiri am fost inspirat, am văzut că lucrurile merg bine cu formula aceasta din defensivă și de aceea am făcut această alegere de fundași. Fiecare jucător merită o oportunitate. M-a deranjat însă golul primit, deoarece aș fi dorit ca meciul să se fi terminat fără să primim gol. Le mulțumesc suporterilor pentru susținere, este un mare avantaj să jucăm aici. Este de ajuns să ridicăm puțin ritmul meciului și tot stadionul tremură. Trebuie să merităm să avem asemenea suporteri, care să creeze o atmosferă fantastică și să vină în număr cât mai mare“, a declarat Devis Mangia.

 

Jucătorii, bucuroși

 

Din rândul jucătorilor Craiovei, Alex Mitriță a fost foarte bucuros pentru reușitele sale, în schimb a punctat că gazonul nu a fost nici de această dată în condiții optime.

_DSC0162
„Sunt foarte fericit pentru că am înscris primele goluri pe stadionul “Ion Oblemenco“, dar și pentru că echipa a câștigat. În startul meciului nu am fost destul de lucizi în fața porții, am ratat mult, dar până la urmă am reușit să marcăm. Suporterii sunt alături de noi și ne bucurăm că am putut să-i facem fericiți. Gazonul nu a fost destul de bun, dar trebuie să ne adaptăm la orice suprafață de joc. Ne așteaptă un meci extrem de greu la Botoșani, trebuie să avem atitudine, determinare, iar dacă vom avea ocazii trebuie să profităm de ele“, a declarat Alexandru Mitriță, la Digi Sport.

_DSC0074

„Ne bucurăm pentru această victorie, am făcut un joc consistent, am controlat partida de o manieră categorică. Sunt puțin supărat că nu am reușit să marchez. Nu sunt precipitat în fața porții, dar nu a fost să fie azi pentru mine. Am avut trei ocazii clare, dar întâlnim și zile ca acestea când nu intră. A fost un meci superb, suporterii au creat o atmosferă incredibilă. Este un atu să jucăm la noi acasă, iar dacă vom presta în continuare jocuri ca acesta se vor teme toți să calce aici, în Bănie“, a afirmat Mihai Roman.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS